Reede, veebruar 5, 2016
 

Toetussumma kasvas viis protsenti

Kadi Kiiver
Selveri heategevuskampaania “Koos on kergem” toetussumma Hiiumaa haigla laste heaks kasvas võrreldes mullusega viis protsenti.
Eile andsid Hiiumaa Selveri juhataja Terje Kaibald ja müügi juhataja Aarne Neevits Hiiumaa haiglale üle toetusraha kviitungi summas 3258 eurot. Rekordsummaga sedeli võttis vastu haigla juhatuse liige, ülemõde Riina Tamm. Teda assisteeris vastne haigla nõukogu liige Aasa Saarna.
“Mul on hea meel, et Hiiumaa annetajad on sel aastal olnud heldemad kui eelmisel aastal,” avaldas Kaibald ning tänas kõiki kampaanias osalenuid ja koostööpartnereid. Ta rääkis, et Hiiumaa haigla sai Selveri heateost osa kaheksandat korda. Üldse on seda korraldatud 13 aastat. Kaibald on avalike andmete põhjal kokku löönud, et Hiiumaa haigla on saanud aastate jooksul kokku ligi 17 000 eurot.
Tamm rääkis, et toetuse eest ostetakse multifunktsionaalne protseduurilaud. “Kuna meil lapsi sünnib vähe ja neid satub harva ka lasteosakonda, näiteks eelmisel kuul polnud ühtki, siis ostamegi sellise asja, mida saab kasutada ka täiskasvanute jaoks,” selgitas Tamm.
Protseduurilaud on kavas panna erakorralise meditsiini osakonna ehk EMO-tuppa, kus see vahetaks välja vana kunagi humanitaarabiga haiglasse tulnud kušeti. Võetud on juba hinnapakkumised ja nüüd, kui raha käes, on aeg pakkujatega läbi rääkida.
Iga aastaga on heateo toetussumma kasvanud. Eelmise aasta 3109 euro eest osteti Hiiumaa haiglasse elustamiskäru ühes tarvikutega. Tamm avaldas, et õnneks laste elustamisjuhtumeid aasta jooksul ei olnud, ent vahendid läksid käiku nii mõnegi täiskasvanu abistamisel.
Nõukogu liige Aasa Saarna märkis, et kogukonnale on oma haigla väga tähtis ja nii toetatakse meelsasti. Kaibald täpsustas, et kohaliku kaupluse kaudu tuleb toetussummast osa, näiteks sularaha, mis jäetud annetuskastidesse ning teatav summa kampaaniatoodete müügilt ja ostude arvult.
Selveri koostööpartneriteks olid Kalev, Tere, Prike ja Svensky, kes panid välja kampaaniatooted ja toetasid projekti ka rahaliselt. Lisaks said poekülastajad jätta heateoks sularaha annetuskasti. Kui kampaania kestab aasta kahel viimasel kuul, siis annetuskastidesse saab raha jätta aastaringi.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411