Teisipäev, veebruar 16, 2016
 

Pühalepale teine koht Maakilva A-finaalis

Helja Kaptein
Laupäeval Paides mälumängusarja Maakilb A-finaalis näitas Pühalepa tiim koosseisus Hergo Tasuja, Taivo Rist, Tiit Kerves ja Jüri Omann teravat mõistust.
22 võistkonna seas saavutati teine koht, kusjuures võidu noppinud Hiiu Blokk Tallinnast edestas hiidlasi vaid ühe punktiga poolesaja küsimuse juures. Huvitava faktina olgu lisatud, et Hiiu Blokis mängib samuti üks Hiiumaa juurtega mees, Aadu Kaar.
Mälumängur Tiit Kerves hindas komplekti raskeks. “Küsimustik oli väga raske, sest vaid neli võistkonda said üle 50 protsendi võimalikust sajast punktist,“ ütles Kerves, kes võistkonnaga kogus 54 punkti.
Mängus õnnestus ainult Pühalepal kirja saada täistabamus ehk mingis teemavoorus vastata õigesti kõigile küsimustele. Hiidlaste teadmised olid tasemel spordiblokis, kus teeniti kümme punkti, samas kui nõrgimas voorus võeti vaid kaks punkti.
Lisaks sai Kerves nn kuldmuna, ergutusauhinna mängijale või võistkonnale, kes mängus ainsana mingile küsimusele vastust teab. “Eks näitas seegi, et korraldajail tuli kuldmune välja jagada koguni neli, mängu raskust,” hindas Kerves, kes ainsana tabas ära sõna “entusiasm” tähenduse 18. sajandi inglise keele sõnaraamatus.
Kuus edukamat võistkonda pääses edasi märtsikuisesse Maakilva superfinaali, kuhu eelvoorude põhjal tosin paremat koha juba lunastanud olid. Möödunud aastal oli Pühalepa superfinaalis üheksas.
HERGO TASUJA

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411