Teisipäev, veebruar 9, 2016
 

Osavusfestivali parim Emmaste

Hergo Tasuja
Jalgpalliliidu poolt eelmisel õppeaastal käivitatud osavusfestival Värav sai selle hooaja avapaugu Hiiumaal. Mõlemas vanuseklassis võitis Emmaste esindus.
Neljapäeval võistlesid 1.–3. ja 4.–5. klassi noored Emmaste spordihallis jalgpalli osavusfestivali maakondliku etapi raames. Kuueliikmelised võistkonnad, mille koosseisus vähemalt kaks tüdrukut, võtsid mõõtu kolmel alal: täpsuslöökides, slaalomirajal ja kombineeritud harjutuses.
Jalgpalliliidus noorteprojektidega tegelevad Rauno Tutk ja Martti Pukk demonstreerisid noortele, kuidas ideaalis midagi teha võiks. Seejärel asusid palli liigutama koolinoored.
Esimese kooliastme õpilaste seas osutus Emmaste kuuik Veronica Ellermäe, Margareeta Käär, Mihkel Toomsoo, Riho Tärk, Jonatan Saarnak ja Rihard Valk nobedaimaks kõigil kolmel alal. Sealjuures löödi üle ka aasta eest püstitatud tippmargid.
4.–5. klassi arvestuses oli Palade parim löögiharjutuses, ent Emmaste võitis järgmised alad ning ka üldarvestuses sai esikoha tiim, kuhu kuulusid Kertu Liisa Põtter, Sofia Saarnak, Karl Johanson, Sten Kerk, Rasmus Sadul ja Tobias Remmelg.
Võitjad said kutse kahele Eesti-Norra jalgpalli maavõistlusmängule, lisaks sai iga osaleja sponsorite abiga meenekoti.
Eesti jalgpalliliidu rahvajalgpalli osakonna juht Teet Allas rääkis, et festivali juures on oluline, et harjutused oleks lihtsad ja teatevõistlusena läbiviidav. “Tahtsime jõuda selleni, et kõigepealt harjutatakse koolides kehalise kasvatuse tunnis, seejärel toimuksid eelvõistlused maakondades ja lõpuks parimatele Eesti koolidele ka suurejooneline finaalvõistlus,” selgitas Allas.
Mullu osales osavusfestivali Värav eelvõistlustel kokku 54 kooli ja 705 last, kellest 176 olid tüdrukud.
Veebruaris-märtsis toimub veel kümme eelvooru ning vanema vanusegrupi maakondade paremad kohtuvad finaalvõistlusel, mis viiakse läbi 7. aprillil jalgpalliliidu sisehallis.

Hergo Tasuja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411