Teisipäev, veebruar 16, 2016
 

Õnnepalu loobus kirjanikupalgast

Detsembris jagasime sõnumit, et üks meie loetavamaid autoreid, Tõnu Õnnepalu, osutus valituks viie kirjaniku sekka, kellele Eesti kirjanike liit määras kolmeks aastaks 1005eurose kirjanikupalga.
Neil päevil avaldas Õnnepalu, et loobus palgast. Postimehe vahel ilmunud kirjastuse Varrak väljaandes põhjendas ta otsust nii: “Kirjutamise juures peab säilima vähemalt usk, et selles, mis ütled, on midagi uut”. Ka soovib Õnnepalu, et talle jääks alles vabadus mitte midagi enam kirjutada.
Kirjanikupalka said autorid ise taotleda avalikul konkursil. Õnnepalu ütles detsembris Postimehele, et kui tal poleks midagi pooleli, poleks ta julgenud küsida, sest iial ei tea, milline aasta tuleb. Ta sedastas, et tal on pooleli üks suurem romaan, lisaks veel mitmeid väiksemaid asju.
Lisaks Õnnepalule osutusid 54 taotleja seas konkursil edukaks Maarja Kangro, Indrek Koff, Mihkel Mutt ja Jürgen Rooste. Õnnepalust vabaks jäänud kirjanikupalgale määras konkursikomisjon pingereas järgmise kirjaniku, kelleks on luuletaja Triin Soomets.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411