Reede, veebruar 26, 2016
 

Lõppes registreerimine peole

Lõppes registreerimine XII noorte laulu- ja tantsupeole. Registreeritud on 906 koori ja orkestrit, 787 rahvatantsu- ja võimlemisrühma ning 48 rahvamuusikakollektiivi. Hiidlaste osa sellest on 18 kollektiivi – 7 laulukoori, 1 puhkpilliorkester ja 1 sümfoniett laulupeole, 3 tantsu- ja 6 võimlemisrühma tantsupeole. Meie saarelt on suure peo loomisprotsessi lülitunud pea 250 koolinoort 12 juhendaja eestvedamisel.
Kui heita pilk eelmise noortepeo materjalidesse, siis 2011. aastal pääses saarelt peole 25 kollektiivi 350 osalejaga. Ettevalmistavas protsessis osales aga lausa 33 kollektiivi. Seega on meil juba praegu, protsessi alguses, pea sadakond isetegijat vähem.
Küll loodan, et need, kes nüüd on teekonna ette võtnud, saaksid tuge nii kodust kui koolist, et ettevalmistus toredasti laabuks ja järgmisel aastal saaksime omasid näha nii tantsumurul kui laulukaare all.
Helle-Mare Kõmmus
Hiiu maakonna
rahvakultuurispetsialist

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411