Reede, veebruar 19, 2016
 

Kõrgessaare trupp esines Tallinnas

Margus Kuusik
Kõrgessaare päevakeskuse erivajadustega noored viisid teatripäevale “Noore peremehe vallatused”.
Kolmapäeval kogunes Astangu kutserehabilitatsiooni keskusesse kaheksa erivajadustega inimeste teatritruppi, et saada esinemiskogemus ja näidata selgeksõpitut ka publikule. Kõik kaheksa pidid tegema 20minutilise etteaste.
Teatripäevast võtsid osa ka Kõrgessaare päevakeskuse erivajadustega noored. Trupi juhendaja Heli Harak rääkis, et seekord sõitsid nad Tallinna 11 teatritegijaga. Külakostiks kaasa võetud omaloomingulise lühipala “Noore peremehe vallatused” rollid jaotasid nad vastavalt iga osaleja võimetele. Lustakas lavalugu räägib sellest, kuidas noor perepoeg naist võtma hakkab ja mis siis kõik juhtub. Loo teksti autor on Larissa Eelma ja lavastada aitasid kõik osatäitjad.
Juhendaja rääkis, et nende lugu võeti pealtvaatajate poolt väga soojalt vastu. “Eriti meeldis publikule tantsuline osa,” lisas Harak. “Osatäitjad esinesid suurepäraselt, kõik nautisid oma etteastet, meeleolu oli hea ja sai nalja. Üks telekanal tegi mõne meie osatäitjaga intervjuu ja klipp pidi olema õhtustes uudistes,” rääkis Harak. “Meie olime siis juba praami peal, eks vaatame hiljem netist.”
Kõik teatripäeval osalenud trupid on võrdsed ja paremusjärjestusi ei määrata. Pigem on eesmärgiks  julgustada erivajadustega inimesi oma võimeid proovile panema ja loomulikult on tähtis suhtlemine teistega.
Teatripäevi erivajadustega inimestele on korraldatud alates 2008. aastast ja algatajateks oli Raplamaa tugikeskus Vahtra. Kõrgessaare päevakeskuse noored liitusid teatripäevadega 2013. aastal.
Järgmise, 2017. aasta teatripäeva korraldajaks on Pärnu maakonna Tori sotsiaalmaja.
Hiidlaste sõitu Astangu teatripäevale toetasid Hiiumaa Kultuurkapitali ekspertgrupp ja Hiiu valla sotsiaalkeskus.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411