Reede, veebruar 5, 2016
 

Grippi veel pole

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova ütles, et aasta kolmandal nädalal kasvas mujal Eestis oluliselt grippi haigestunute arv, Hiiumaal seni ühtegi gripijuhtu registreeritud ei ole.
Ameti andmetel hakkas 18.–24. jaanuarini kogu Eestis märgatavalt kasvama gripilaadsetesse ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumiste arv. Arstide poole pöördus 4656 haigestunut, kasv oli eelneva nädalaga võrreldes 32 protsenti.
Haigestunute arv hakkas eelmisel nädalal kasvama ka Hiiumaal. Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu pöördus saare arstide poole 32 inimest, seda on kolm korda enam kui nädal varem. Siis pöördus arstide poole 11 haigestunud inimest.
Eesti keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta on praegu 471,6, Hiiumaal on sama näitaja madalam, 372,9.
Tervisekaitseinspektsioon soovitab gripihooajal vältida lähedast kokkupuudet haigestunud inimestega, pesta tihti käsi ning vältida silmade, nina ja suu puudutamist. Samuti soovitatakse vältida rahvarohkeid kohti nagu laste mängutoad ja kaubanduskeskused.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411