Reede, veebruar 12, 2016
 

Eesti vetes uppus inimtühi Vene puksiirlaev

PPA
Laupäeval, 6. veebruari õhtul kella poole kaheksa ajal, võttis Tallinna merevalvekeskus vastu häire automaatselt avariipoilt ning mõni aeg hiljem ka Venemaa puksiirilt Zubr, mille meeskonna sõnul kaotasid nad Eesti territoriaalvetes nende slepis olnud inimtühja ja lastita puksiirlaeva Vega.
Puksiir Zubr teatas mere valvekeskusele, et nad vedasid remondist tulnud puksiirlaeva, mille pardal ei olnud inimesi ega kütust, kuid kaotasid laeva umbes 10 meremiili Kõpu poolsaarest edelas, kui suundusid Tagalahte tormivarju. Zubr otsis Vegat ligi tunni, misjärel suundus tagasi Kroonlinna. Sündmuskohale saadetud piirivalvelaev L-101 Kindral Kurvits ei leidnud Vegat ning lahkus piirkonnast umbes kella ühe ajal öösel.
Otsingutega jätkati järgmise päeva hommikul ning paar tundi hiljem leiti häireteate edastanud poi. Kadunud puksiiri otsinguid jätkasid avariipoi ja laeva viimase teadaoleva asukoha piirkonnas Kindral Kurvits ja piirivalvekopter, mis katkestas otsingud halva nähtavuse tõttu. Vegat ei leitud ka järgmisel hommikul jätkunud otsingute tulemusel.
PPA merevalvekeskuse vanema Ivar Treffneri sõnul hakatakse laeva otsima vee alt, milleks kaasatakse tõenäoliselt veeteede ameti hüdrograafialaev Jakob Prei. Treffner ütles, et nad on üsna kindlad, et puksiirlaev Vega uppus ja selle tõenäoline uppumiskoht on teada. “Kuna juhtumi täpsed asjaolud on väljaselgitamisel, ei tea me täpselt, mis põhjustel Zubr kaotas pukseeritava laeva, kuid igal juhul on tegemist õnneliku õnnetusega, mis ei kujutanud ohtu inimestele ega keskkonnale,“ ütles Treffner.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411