Teisipäev, veebruar 23, 2016
 

Aastapäev õigel päeval

Homme tähistame ühes ülejäänud Eestimaaga Eesti Vabariigi 98. aastapäeva. Ainsana on aastapäeva kontsert-aktuse õigele päevale sättinud Hiiu vald.
“Olen sellest mitmel aastal puudust tundnud, sõna võtnud. Aitäh, et sel aastal toimub õigel päeval,” ütles vallavolinik Inge Talts jaanuarikuisel volikogu istungil, mil vallavanem Reili Rand aktuse aja volinikele teatavaks tegi.
Oleme Taltsiga täiesti ühte meelt: aastapäev olgu ikka õigel päeval. Ja mis veel kiiduväärt, tänavune kontsert-aktus Kärdlas on vaba ligipääsuga kõigile huvilistele. Sõna saavad nii vallavanem Reili Rand kui volikogu esimees Georg Linkov.
Homme hommikul seadkem kõik sammud sõjas langenute mälestusmärgi juurde austusavaldusteks ja küünlaid süütama. Need on ju ometigi meie lähedased, kelle auks monument valminud. Nende austamine pole vaid Kaitseliidu ja selle sõsarorganisatsioonidesse kuulujate pärusmaa.
Küllap jääb mahti jälgida ka telerist pealinnast üle kantavat paraadi.
Tore on ka see, et maavanema korraldatud aastapäevapidu rändab mööda saare omavalitsusi ja täna õhtul peame aastapäevapidu Emmaste koolimajas.

23. veebruar 2016

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411