Reede, jaanuar 15, 2016
 

Vastanud eelistasid otseläbimurret

Lääne Maavalitsus korraldas küsitluse, kus peaks asuma planeeritava Riisipere–Haapsalu–Rohuküla raudtee peatuskoht Haapsalu linnas vana raudteejaama piirkonnas. Peatuskoht sõltub Riisipere–Haapsalu ja Haapsalu–Rohuküla raudteelõikude ühendamise lahendusest. Kokku pakuti küsitlusega välja neli alternatiivi. Küsitlusele vastas 270 inimest, neist pooled eelistasid Rohuküla otseläbimurret ning kolmandik Rohuküla otse-
läbimurde ja ajaloolise jaama kombinatsiooni. Mõlemad Õhtu kalda alternatiivid said võrdselt 9 protsenti häältest.
“Oleme meeldivalt üllatunud, et nii paljud inimesed võtsid vaevaks meiega kaasa mõelda. Lisaks saime mitmeid toetavaid kirju, eelkõige Hiiumaa ja Vormsi elanikelt. Samuti uuriti, kuidas oleme arvestanud perspektiivse kaubaveoga ning kas väljapakutud alternatiivid on insener-tehniliselt teostatavad,” ütles Lääne maavalitsuse raudtee planeeringu projektijuht Liis Moor BNSile.
Lääne maavalitsus tutvustab teemaplaneeringu teist eskiisi jaanuari lõpus, planeeringu vastuvõtmine toimub
2016. aasta esimeses pooles.

Samal teemal 5. jaanuari Hiiu Lehes
“Haapsalusisene raudteelõik otsib teed”.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411