Reede, jaanuar 15, 2016
 

Tänasest peatati laevaliiklus võimalike jääteede aladel

Veeteede amet otsustas peatada laevaliikluse planeeritavate jääteedega ristuvatel merealadel alates tänasest, 15. jaanuari südaööst.
Jääkaartide ja veeteede ameti spetsialistide hinnangul on Väinameres praegu jääolud sellised, et need ei võimalda veel kohe jääteid rajada. Selleks peab jääkihi paksus kogu jäätee ulatuses olema minimaalselt 11 sentimeetrit.
Kauaaegne jääteemeister Raivo Kibuspuu käis hobikorras jääd uurimas. Ka tema hinnangul on jää veel nõrk ja mõned päevad tagasi oli keset merd veel ka vaba vett.
Lähipäevil, kui pakkumised lahti võetakse, selgub, kes tänavu jääteid rajama hakkavad.
Kuigi käre pakane on kestnud juba aasta algusest, esitas maanteeamet alles 8. detsembril veeteede ametile taotluse peatada tulevaste jääteede rajamise huvides laevaliiklus Väinamere mitmes piirkonnas. Maanteeamet soovis laevaliikluse peatada Virtsu–Kuivastu laevateest põhja poole, Rohuküla–Heltermaa laevateest lõuna poole, Triigi–Sõru laevateest ida poole jääval Väinamere alal ning kavandatavate Rohuküla–Sviby, Munalaid–Kihnu ja Haapsalu–Noarootsi jääteede aladel kuni nende kasutamise lõpuni.
Esmaspäevast on liiklusele avatud Haapsalu ja Noarootsi vaheline 3,9 km pikkune jäätee. Jäätee algab Haapsalus Suur-Mere ja Supluse tänava ristmikul ja lõpeb Noarootsis Österby sadama muuli juures. Jäätee on avatud kella 10–17ni ning sinna lubatakse sõidukeid tegeliku massiga kuni 2 tonni. Jäätee rajaja ja hooldaja on OÜ Paralepa Sadam.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411