Teisipäev, jaanuar 26, 2016
 

Suurima elatisvõlglase võlasumma avaldati kroonides

12. jaanuari Hiiu Lehes kirjutasime 600 Eesti suurima elatisvõlglase nimekirjast, mis avaldatud Äripäeva (ÄP) veebis. Märkisime ühtlasi ära, et suurim võlasumma, 188 793 eurot oli kirjas 1971. aastal sündinud hiidlase Mati Ulla nime järel.
Artikli ilmumise järel võttis meie toimetusega ühendust Mati Ulla ema, kes palus summa õigsust kontrollida.
Hiiu Lehe päringule vastanud ÄP rubriigitoimetuse juht Rivo Sarapik selgitas, et nad avaldasid elatisvõlglaste tabeli 7. jaanuari 2016 seisuga ja selle tabeli infoallikas on kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koda (KPK).
“Enne tabeli avaldamist palusime mullu septembri lõpus pankrotihaldurite kojal ning eraldi ka pankrotihalduritel see info [KPK kodulehel oleva tabeli -toim.]) faktitäpsuse huvides üle vaadata, et ei oleks aegunud infot – summasid kroonides jne,” rääkis Sarapik.
Sarapik ütles, et nende algandmetes on kirjas, et Mati Ulla võlasumma – 188 793 euro kohta – tegi kohtutäitur Igor Prigoda täpsustuse
12. oktoobril 2015 kl 10.21.
KPK lehel oleva lapse elatise nõude võlgnike nimekirja järgi tegi Prigoda paranduse 11. jaanuaril 2016 kl 16.04 ehk pärast tabeli ÄPs ilmumist. Ulla uuendatud elatisvõla summa on 30 987,55 eurot.
Siiski oli ka eile ÄP veebilehel kirjas endine, seega ekslik summa.
“Mingil arusaamatul põhjusel oli see summa avaldatud eurodes, kuigi sissenõudja poolt algselt avaldades oli see summa kroonides,” vastas kohutäitur Igor Prigoda Hiiu Lehele kui küsisime, kas Mati Ulla elatisvõla summa 188 793 eurot on õige.
KPK esimees Mati Kadak selgitas, et vastavalt kohtutäituri seaduse paragrahvi 11 lõikele 4 avaldab kohtutäitur sissenõudja nõusolekul võlgniku nime, isikukoodi või selle puudumisel sünniaja ning võlasumma suuruse koja veebilehel kui täitemenetluses on lapse elatise nõue olnud sissenõutav üle 60 päeva.
Kadak ütles, et koja veebilehel on elatise võlgnike nimekirjas märgitud iga rea lõppu andmete viimatise uuendamise täpne aeg ja soovitas täpsustavate küsimuste korral pöörduda asjaomase kohtutäituri poole, kes elatisvõlga täitemenetluse korras sisse nõuab.
Toimetus vabandab asjaomaste isikute ees eksliku info vahendamise pärast.

 

Sildid:

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
 • Volli͈

  Kui sa ei loe ajalehti, siis sa ei ole informeeritud, aga kui loed ajalehti, siis oled valesti informeeritud. :)

  Mark Twain

   
   
   
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411