Reede, jaanuar 15, 2016
 

Riiklikust tarkvarast kaob DDOC-vorming

Alates veebruarist saab ID-kaardi tarkvaras anda vaid .bdoc ja .asice vormingus digiallkirju, kaob .ddoci loomise võimalus, teatab riigi infosüsteemide amet (RIA). Sellega jõuab lõpule Eesti üleminek DDOC’ilt BDOC’ile. Kasutajad läksid BDOC vormingus allkirjade andmisele üle mullu märtsis, kui see muudeti riiklikus tarkvaras vaikevorminguks. RIA analüütiku Anto Veldre hinnangul on üleminek BDOC’ile olnud lihtkasutajale märkamatu, kasutajad on andnud BDOC vormingus allkirju juba möödunud kümme kuud. Allkirjade verifitseerimist muudatus ei puuduta ning varasemalt loodud .ddoc failid avanevad ka pärast 1. veebruari.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411