Reede, jaanuar 8, 2016
 

Riik tellib lisareise, parvlaev Hiiumaa jääb Kuivastu–Virtsu liinile

Hiiu maavalitsus teatas, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tellib sel talvel Hiiumaa ja mandri vahelisele laevaliinile nädalas neli reisi lisaks. Aprilli keskpaigani teevad parvlaevad Hiiumaa ja mandri vahel 84 reisi nädalas. Võrreldes möödunud aasta alguskuudega lisandub sõiduplaani neli reisi nädalas. Lisaks jälgib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium nõudlust ja vajadusel kaalub nõudluse suurenedes ka lisareiside tellimist.
Parvlaev Hiiumaa, mida saare ettevõtjad ja omavalitsusjuhid lootsid jääolude ajaks naasvat Hiiumaa liinile, jääb siiski sõitma mandri ja Muhumaa vahet, teatas maavalitsus.
Hiiumaa visiidil käinud minister Kristen Michal ütles küll, et Hiiumaa toomine Hiiumaa liinile on võimalik, kuid küsitakse ka vedaja seisukohta. Nüüd teatas ministeerium, et parvlaevade asetus jääb samaks, Hiiumaa ja Ionas Saaremaa liinil ning Regula ja St Ola Hiiumaa liinil.
Ministeerium võttis arvesse vedaja, OÜ Väinamere Liinid põhjendust, et Heltermaa, Rohuküla, Virtsu ja Kuivastu sadamate sildumiskohtade arv ja tehnilised iseloomustajad ei võimalda laevade asetuste muudatusi parvlaevaliinidel selliselt, et tagatud oleks kõikide olemasolevate laevadega opereerimise võimalikkus.
Kuivastu ja Virtsu sadamates on uut tüüpi rambilahendusega laevale (PL Hiiumaa) sildumiskohti kaks. Vanemat tüüpi rambilahendusega laev (Ionas, Regula ja St Ola) saab mõlemas sadamas kasutada ainult üht kaid. Rohuküla ja Heltermaa sadamates on uut tüüpi rambilahendusega laevale üks sildumiskoht, vanemale tüübile aga mitu.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411