Reede, jaanuar 29, 2016
 

Noored jäärajasõitjad tõid kaksikvõidu

Kadi Kiiver
Nädalavahetusel Läänemaal peetud sõiduautode jäärajavõistlusel noppisid noorte arvestuses kaksikvõidu Hiiu noormehed Jarmo Kurba ja Rudolf Uusneem.
Noarootsis Österby sadama merejääl peetud Läänemaa jää- ja lumeraja karikavõistlustel saavutas kuni 18aastaste võidusõitjate seas esikoha VAZ 2108t roolinud Jarmo Kurba Alma Racingust, kellele sekundeeris Citroen C4ga rada võtnud Rudolf Uusneem.
Üheksa noorsportlase seas näitasid hiidlased head minekut. Vaid avasõidus loovutati esikoha positsioon Marko Andreas Murule, kes lõppkokkuvõttes pidi möönma hiidlaste paremust ja leppima kolmanda kohaga.
Kahe hiidlase võrdluses näitas päeva kiireimat aega Uusneem, läbides 4600meetrise raja ajaga 04:33,92, millega ta edestas avasõidus Kurbat, kes saavutas aja 04:34,24. Järgmises kahes sõidus pani Kurba oma paremuse maksma ja võttis võidu.
Hiiumaa autosportlastest olid võistlemas ka Martin Juhe ja Rain Armas (mõlemad Alma Racing), kes olid vene päritolu tagaveoliste sõiduautode arvestuses kuueteist sportlase konkurentsis 10. ja 15. kohal.
Uusneem testis uut masinat
18aastane Uusneem selgitas, et tegi Citroen C4ga alles esimest sõitu ja erinevalt paljudest teistest konkurentidest on tema masin veel, lihtsustatult öeldes, võidusõidukäigukastita. “Teised, kel käigukast ringi tegemata, jäid minust 7 sekundit tahapoole,” oli ta oma saavutusega rahul.
Samas andis võistlus talle selguse, et kui tahta paremate seas sõita ja midagi saavutada, tuleb käigukast siiski ringi teha. Selleks palub ta neil, kel võimalust ja huvi, tema motosporti toetada, võttes temaga ühendust meilil autoremosa@gmail.com
Ta rääkis, et masina võistluseelsele ettevalmistusele kulub õhtu-paar. “Kui aga autot parendada tahad, siis võib minna nädalaid ja see töö on päris kulukas,” nentis nooruk. Lisaks kergendab rahakotti iga võistlus.
Praegu on Uusneem sihiks võtnud teha kaasa kõik eesolevad Läänemaa jäärajasõidu etapid ning suvel võistelda rahvarallis ja ringrajasõidus. Järgmine jäärajavõistlus peaks toimuma juba sel
nädalavahetusel Virtsus, ent kogu nädala väldanud sula võib selle kava nurjata.
Hiiumaal praegu teadaolevalt ühtki jäärada ei ole ja võistlusi pole peetud.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411