Reede, jaanuar 29, 2016
 

Nööbist kinni

Kohe on algamas gümnaasiumiosast eralduva Kärdla põhikooli direktori valimise konkurss. Miks on tekkinud erinevad arusaamad, kes peaks kuuluma direktori valimise komisjoni?
Hiiumaa gümnaasiumi direktor ja vallavolikogu aseesimees Ivo Eesmaa: “Erinevad arusaamad tekkisid sellest, et vallavalitsusel, kes eelnõu ette valmistas, oli üks seisukoht: seitsemeliikmeline komisjon ja üks neist mina. Kooli hoolekogu liikmel Margit Kagadzel oli seisukoht, et mina, valla õigusnõunik ja maavalitsuse esindaja ei peaks komisjoni kuuluma, mille hoolekogu ka heaks kiitis.
Volikogu haridus- ja kultuurikomisjon arutas küsimust oma koosolekul. Seal esitas valitsus oma seisukoha endisel kujul, hoolekogu esindaja esitas hoolekogu seisukoha. Komisjon hääletas kõigepealt konkursi komisjoni suurust ja toetas seitsmeliikmelist komisjoni. Ants Vahtrase ettepanekul tegi komisjon otsuse, et mina sinna [konkursikomisjoni – toim.] ei peaks kuuluma, selle asemel peaks seal olema õppenõukogu esindaja. Ettepanekut arutab vallavalitsus ja ütleb oma seisukoha volikogu istungil [eile – toim.].
Mina toetan vallavalitsuse seisukohti. Ma olen väga huvitatud, et uus direktor suudaks säilitada 15 viimase aasta jooksul kujundatud ning koolis praegu valitseva sõbraliku tööõhkkonna ning leiaks valikuprotsessi käigus kindlasti toetust ka õpetajate poolt. Seepärast olen ma huvitatud selles protsessis osalemisest.”

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411