Reede, jaanuar 15, 2016
 

Nööbist kinni

Hiiu Lehele helistas lehelugeja, kelle tuttavad tulid saarele esmaspäeva õhtuse Tallinn–Kärdla bussiga, mis hilines pool tundi. Kärdlasse jõudnud, avastasid nad, et Kärdla–Kalana buss oli juba väljunud. Ka ei leidnud nad taksoteenuse pakkujate numbreid. Helistaja arvates oleks pidanud maakonnaliini buss mandrilt tuleva bussi siiski ära ootama, kuid peatustes ootavad ja külmetavad ju ülejäänud reisijad. Mida siis teha?
Vastab Hiiu maavalitsuse ühistranspordi spetsialist Tõnis Paljasma: “Merre tekkinud jää tõttu on laevade hilinemised sagenenud, kuid maakonnaliinide bussidel on võimalik saabuvat laeva sadamas oodata kuni 10 minutit. Juhul kui laev hilineb rohkem, ei ole laeva-
reisijatele bussiühendust kahjuks võimalik tagada. Sama põhimõte kehtib kõigi maakonnaliinide, sh Kärdla–
Kalana bussiliini kohta. Tegelikult on selline reegel kehtinud juba ammu, kuid eile [esmaspäeval – toim] läks pisut teisiti ja näiteks kell 16.10 väljuma pidanud buss väljus Heltermaalt 35minutilise hilinemisega. Siirad vabandused kõigile inimestele, kes pidid külma käes bussi ootama, kuid kindlasti ei soovinud bussijuht sellega midagi halba, et üritas laeva ära oodata. Sama 10minutiline ooteaeg kehtib ka Kärdla–Kalana bussile. Mis puutub takso tellimisse, siis taksojuhtide telefoninumbrid on kirjas Kärdla bussijaama välisseinal rippuva bussiplaani all.”

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411