Teisipäev, jaanuar 26, 2016
 

Neli Hiiumaa kilvatiimi A-finaalis

 

Laupäeval näidati Hellamaa perekeskuses mälumängusarja Eesti Maakilb rahvaliiga B-finaalis häid tulemusi, misjärel jõudis A-finaali koguni neli Hiiumaa kilbarite võistkonda.
Viimasena paotas A-finaali ukse lahti Kõrgessaare esindus. Artur Valk, Katrin Laan, Leelo Sarapuu, Tarvo Malk ning noormängija Alo Altement kogusid 53 punkti, olles sellega B-finaalis täpselt 12. kohal, mis viib neid edasi n-ö kõrgemasse liigasse. Parim võistkond, Hiiu Blokk pealinnast, saavutas B-finaalis 65 punkti.
Juba eelvoorudega tagasid koha Eesti teise tosinasse ehk mängima kohtadele 13–24 Pühalepa, Hellamaa ja Emmaste esindused. Nad kogusid kahe mängu summas vastavalt 110, 106 ja 102 punkti, sealjuures jäi Pühalepal vaid üks silm puudu superfinaali ehk esitosinasse jõudmisest. Nüüd on hiidlastel võimalik seda siiski püüda, sest A-finaali kuus paremat pääsevad superfinaali.
Mängujuht Tiit Kerves rõõmustas laupäeval, et kui keskmist tulemust vaadata, siis tehti Hiiumaa mängude ajaloo parimad skoorid. Võitis eelvoorudes mitteosalemise tõttu väljaspool arvestust mänginud Cafe Orientale 57 punktiga. Sealjuures mängiti vaid kolmekesi, tiimis olid Reet ja Toomas Kokovkin ning Tiit Harjak.
Emmaste teenis 55 punkti, samuti pooliku koosseisuga Hellamaa ja Pühalepa vastavalt 53 ning 48 punkti, Mullikad ehk Kärdla kooli 12a klassi neiud, 35 punkti. “Viimased väärivad eraldi kiitust, sest komplekt soosis vanemaid vastajaid,” tunnustas neid Kerves.
XVII omavalitsustevahelise mälumängu Eesti Maakilb A-finaal peetakse 13. veebruaril Paides, superliiga finaal kuu hiljem. Võistlust korraldab MTÜ Eesti Mälumänguliit.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411