Reede, jaanuar 15, 2016
 

Metssigade küttimismahust täidetud 72%

Jahimehed on jaanuarikuu alguse seisuga küttinud 21 427 metssiga ehk 72% ettenähtud mahust.
Küttimisandmetest selgub, et kõige rohkem on metssigu lastud Saaremaal, kus kütitud on 116 protsenti ettenähtud mahust ehk 3939 isendit. Lähiajal on oodata küttimislimiidi täitumist ka Hiiumaal, kus praeguse seisuga on kütitud
87 protsenti nõutud mahust ehk 1047 metssiga. Kokku peavad Hiiumaa jahimehed laskma sel jahihooajal 1200 metssiga.
Keskkonnaameti metsaosakonna juhataja Jaanus Kala sõnul on küttimisstruktuurist ja -mahust kinnipidamine vajalik selleks, et oleks võimalik langetada metssigade arvukust kiires tempos ning seeläbi tagada seakatku hääbumine looduses ning vältida edasist majanduslikku kahju.
Kala hinnangul võib küttimiskvoodi tähtaegse täitmisega tekkida raskusi jahipiirkondades, kus sigade aafrika katk on vähendanud metssigade arvukust. “Siiski oleme lootusrikkad limiidi täitmise osas, kuna küttimist soodustavad lisameetmed ja värske lumekate kindlasti lihtsustavad metssigade leidmist ning küttimist,” ütles Kala. Ta viitas jaanuaris kinnitatud jahiseaduse muudatusele, mis võimaldab metssigu küttida seisvast sõidukist ja kunstliku valgusallika abil kuni 28. veebruarini 2017.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411