Reede, jaanuar 29, 2016
 

Matkamäng tõi oskustele lisa

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Pühapäeval kogunesid Kärdla nooremad kodutütred ja noorkotkad Palade kooli juurde matkamängule, mis oli ühtaegu nii lõbus kui ka õpetlik.
Noortejuht Anu Saue oli Palade maile üles seadnud matkamängu raja, mille kontrollpunkte üheskoos kaardi järgi otsima hakati. Igas punktis tuli lahendada ülesanne, sest enne edasi minna ei saanud.
Näiteks sai üle lagendiku liikuda vaid nii palju korraga, kui kaugele suudeti visata kettagolfi ketast ja seda ka kinni püüda. Visata tahtsid kõik, aga ketta kinnipüüdmine paksus lumes sumbates nõudis juba nutikust.
Ühes punktis pidid kõik osalised läbi mahtuma spetsiaalsest suurte silmadega võrgu silmast nii, et kuhugi vastu ei puutunud. Teisal oli vaja teada, kuidas aidata õnnetusse sattunud sõpra.
Lapsevanem Ave Tartu, kes kogu teekonna lastega kaasas käis, tänas Anu Sauet toreda ja õpetliku matka eest. “Mõnus ilm ja lahedad matkasellid olid boonusena kaasas,” ütles Tartu.
Tütre matkama toonud Ande Suuster rääkis, et sellised ettevõtmised on lastele väga vajalikud. “Lastel on kasulik värskes õhus viibida ja kui veel midagi vahvat saab teha, on päev korda läinud,” ütles Suuster.
Kolmanda klassi õpilane Eleriin Vaher ütles, et kõige vahvam oli ehitada lumeonni ja lumememme ning pidada lumesõda. Ta lisas, et õppis sel päeval õues suppi keetma ja sai teada, kuidas ehitada endale peavarju ja magamisaset kui ta peaks talvel metsas ära eksima.
Ka Anu Saue jäi päevaga rahule, sest kõik jõudsid algpunkti Palade kooli juurde tagasi. Ta leidis, et igal nädalavahetusel võiks lastele mõni õueüritus toimuda. “Kindlasti on hoopis teine lugu, kui lastega koos on ka vanemad,” ütles ta. “Eriti isadest on tavaliselt suur põud, aga seekord oli õige mitu isa ja üks vanem vendki kohal.”

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411