Teisipäev, jaanuar 12, 2016
 

Mahemaakond Hiiumaa

Kõlab täitsa hästi, kas pole?
SA Tuuru juhataja Katrin Sarapuu on juba kokku löönud, et mahekorjealana tunnustuse saanud riigimetsamaad on meil 34 000 ha, väljarenditud poollooduslikke kooslusi 1500 ha. 70 protsenti Hiiumaast on kaetud metsa ja põõsastikega, mida pole 15 aastat ei mürgitatud ega väetatud.
Ka mahepõllumaad peaks saarel päris palju olema. Kui arvestada, et erinevate kaitserežiimidega on kaetud 45 protsenti Hiiumaa loodusest ja me kuulume Biosfääri programmialasse, võib piirangutest, mida probleemikski peetud, uue riigibrändi loomise võtmes saada meie saare arengumootor.
Kõlab ju Mahe Hiiumaa/Organic Hiiumaa sama hästi kui Mahe Eesti/Organic Estonia. Eestist võiks tõesti saada esimene maheriik maailmas, kus pindalast üle 51 protsendi on maheregistris. Ja Hiiumaa võiks olla selles protsessis piloot ehk eesmineja.
“Organic” on selgelt tõusev trend maailmas, lihtne ja arusaadav müügisõnum ka Aasias ja USAs, Euroopast rääkimata.
Oleme siin saarel keskkonnahoidlikku mõtteviisi ju aastaid edendanud. Üht-teist äragi teinud, aga pääsu suurde maailma pole me sellega veel saanud. Kui meie väikeste sammudega astuks kaasa kogu Eesti, oleks meiegi samm pikem. Ehk tooks see saarele ka uusi töökohti ja elanikke.

12. jaanuar 2016

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411