Teisipäev, jaanuar 26, 2016
 

Kodutütarde sünnipäeval tunnustati noortejuhte

Helja Kaptein
Eesti Kaitseliidu noorteorganisatsiooni Kodutütred aastapäeva tähistamisel Pärnus pälvisid Hiiumaalt kodutütarde kuldsõlega teeneteristi Ilmi Kotkas ja Heli Tuisk.
Teisipäeval täitus Eesti Kaitseliidu noorteorganisatsiooni Kodutütred asutamisest 84. aastat. Sel puhul olid laupäeval vabariigi kodutütardega tegelevad noortejuhid ja külalised palutud aktusele Pärnusse hotelli Strand. Aktusel tunnustati möödunud aastal enim silmapaistnud noortejuhte.
Kodutütarde peavanem Angelika Naris andis kodutütarde kuldsõlega teeneteristi Hiiumaalt Ilmi Kotkasele ja Heli Tuisule. Kodutütarde hõbesõlega teenteristiga tunnustati Anu Sauet ja teeneteristiga allakirjutanut. Eraldi tänati kodutütarde ettevõtmistele kaasaaitamise eest toetaja hõbetatud teeneteristiga Aadi Kaasikut ja aitaja sõlega Anne Kaasikut.
Naris rääkis aktusel, et kodutütreid võib tegutsemas leida kõikjal Eestimaal. “Inimesed juba teavad ja tunnevad neid, sest hetkel on see Eesti suurim noorteorganisatsioon, mis ühendab särasilmseid, teotahtelisi, nutikaid ja isamaad armastavaid noori neide,” sõnas peavanem. Ta lisas, et noorte tegevust koordineerivad noortejuhid, täiskasvanud, kellel tegutsemislusti ja ideid jagub.
Kokkutulnuid oli tervitama tulnud ka Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, Kaitseliidu keskjuhatuse liige Teet Kurs, Pärnu maavanem Kalev Kaljuste ja teised noorteorganisatsioonide esindajad.
Aastapäevaaktusel esinesid Pärnu kodutütred nii koorilaulu, pillimängu kui ka võimlemiskavaga ning näha sai nende poolt tehtud filmiklippe.
Kodutütred on 19. jaanuaril 1932. aastal loodud tütarlaste vabatahtlik isamaaline skautlik Kaitseliidu noorteorganisatsioon. Kodutütreks on 7–18aastased tütarlapsed.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411