Reede, jaanuar 15, 2016
 

Kaskokindlustus uputatud auto kahjusid ei kata

EDUARD LAUR
If Kindlustus paneb inimestele südamele, et autoga veekogu jääl sõitmine väljaspool ametlikult avatud jääteed toimub juhi enda vastutusel ning kaskokindlustus õnnetuse korral ei aita. Samuti ei kehti kaskokindlustus põllule rajatud lumerajal.
Teisipäeval, 12. jaanuaril, pool tundi peale südaööd anti häirekeskusele teada, et
Rohuküla sadama juures on auto umbes 100 meetri kaugusel kaldast läbi jää vajunud. Teataja sõnul inimeste elud ohus polnud ja sõiduk toetus ratastega põhja. Sündmuskohale sõitnud välijuht kontrollis olukorda ja juhi joovet. Sõidukit juhtinud 24aastane Haapsalust pärit mees oli kaine ja enda sõnul soovis minna jää paksust proovima. Politsei tuletab meelde, et hoolimata külmadest ilmadest on piirkondi, kus jää paksus ei ole piisav, et seal peal kõndida või sõiduvahenditega liikuda. Sõiduautodega soovitatakse liikuda jääl vaid selleks ette nähtud ja kontrollitud jääteel. Lääne prefektuuri haldusalas on avatud ametlik jäätee Noarootsi ja Haapsalu vahel.
Viimastel päevadel on mitmed autod väljaspool ametlikult avatud jääteed oma sõidukiga läbi jää vajunud. Eesti kindlustusseltsid selliseid kahjusid kaskokindlustuse alt ei hüvita.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411