Teisipäev, jaanuar 26, 2016
 

Jääteemeistrid ootavad jää paksenemist

Lepingud jääteemeistritega on sõlmitud nii Hiiumaalt mandrile kui Saaremaale trassi rajamiseks. Rohuküla–Heltermaa jääteed hakkavad sobiva jää korral rajama ja hooldama OÜ Hiiu Teed meistrid, Sõru–Triigi jäätee töövõtja on AS Eesti Teed.
Maanteeameti Lääne regiooni hooldeosakonna hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla rääkis, et sula mõjub jäätee arengule hästi. “Kohev lumi, mis takistas jää paksenemist, märgub ja vajub kokku. Uute külmade tulekuga külmub märg sulalumi jääga kokku ja jää saab jälle paksemaks,” selgitas ta. Vaidla ütles, et märgunud lumi ka ei tuiska ja seega ei teki lumevaalusid.
Jää paksust minnakse merele mõõtma nädala keskel ja uut infot jagatakse maanteeameti kodulehel reedel kl 12.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411