Teisipäev, jaanuar 26, 2016
 

Hobusepildid üleval Gahwa kohvikus

repro
Kärdla kohvikus Gahwa (Põllu tn 3) on veebruari teise nädalani üleval Siret Põllu esimene isikunäitus, mille töödel kujutatud peamiselt autori lemmikloomi hobuseid.
Varem on autori teoseid näha saanud ühisnäitustel. Esimesel isikunäitusel on väljas kolm joonistust, millest üks tehtud värvipliiatsitega ja kaks hariliku pliiatsiga, lisaks viis õlimaali ja ühest maalist tehtud repro lõuendil.
“On hea tõdeda, et meil on siin selliseid toredaid ettevõtteid nagu kohvik Gahwa, kus inimesed saavad aja maha võtta ja kunsti nautida tee- või kohvitassi kõrval,” ütles Põllu, kes enda sõnul on joonistanud ja maalinud terve elu.
“On olnud aegu, kus muude tegemiste kõrvalt pole aastaid joonistanud, kuid praegu on plaan kunstile pühenduda ja ennast arendada,” avas ta oma loomingulisi plaane. “Ideid on palju ja soov on need lõuendile jäädvustada.”
Kunstihuviline on autor olnud lapsest peale. Pärast Käina gümnaasiumi lõpetamist 2002. aastal jätkas ta õpinguid Kuressaare ameti-
koolis, kus õppis kaks aastat kunstilise kujundamise eriala. 2010. aastal osales ta töö kõrvalt kursustel Tartu kõrgemas kunstikoolis.
Põllu ei soovinud ühtegi juhendajat nimeliselt välja tuua, kuid ütles, et on väga tänulik kõikidele oma kunstiõpetajatele ja juhendajatele, kes on lasknud tal areneda ja sisendanud kindlust. “Pean isiklikku arengut väga oluliseks,” kinnitas ta.
Küsimusele, miks on ta piltidel peamiselt kujutatud hobuseid, vastas Siret Põllu nii: “Hobused on olnud mu elu lahutamatuks osaks juba väga pikka aega. Esimesed joonistused, mis meenuvad, olid kõik hobustest. Võib öelda, et ka suurem osa tellimustöödest on olnud just hobustest.”
Autoril on kindel plaan teha selle aasta jooksul veel mitmeid näitusi, tema joonistusi ja maale on võimalik ka tellida.
Ülevaadet Siret Põllu loomingust näeb nii Kadri Rannasti koostatud veebilehel www.shenhunters.com kui ka autori Facebooki lehel.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411