Teisipäev, detsember 1, 2015
 

Uuring: Alkohol on Eestis lihtsalt kättesaadav

Küsitluse järgi oli eelmisel aastal 86 protsendil vastanutest võimalik hankida alkoholi oma elukoha lähiümbrusest. Elanikest vaid 2 protsenti on sunnitud kulutama üle poole tunni, et jõuda lähimassse alkoholi müügikohta, selgub Eesti Konjunktuuriinstituudi avaldatud käesoleva aasta alkoholi aastaraamatust. Kõige tihedamalt paiknevad alkoholipoed suuremates linnades, näiteks iga 10 m2 kohta töötab Pärnus 42, Tallinnas 41 ja Tartus 36 kauplust. Maakondades ei paikne alkoholi müüvad kauplused nii tihedalt kui linnas – kõige hõredamalt on joogikauplusi Hiiumaal, Läänemaal ja Järvamaal, kus üks kauplus töötab vastavalt 49, 36 ja 32 km2 kohta.
Elanike arvuga võrreldes on alkoholi müügilubasid omavaid kauplusi kõige enam registreeritud Saare-, Võru- ja Valgamaal, kõige vähem aga Harju- ja Tartumaal. Alkoholi müüvaid toitlustusasutusi on 1000 elaniku kohta kõige enam Hiiu- (5,7), Lääne- (4,3) ja Saaremaal (4,0), kõige vähem aga Rapla- (1,5), Põlva- (1,7) ning Jõgeva- ja Viljandimaal (1,8).
Alkoholi müügi registreerinud ettevõtete arv on Eestis viimase aasta jooksul tunduvalt suurenenud – kui käesoleva aasta maikuus oli registris 6664 ettevõtet, siis aasta varem oli neid registreeritud 6112. Enim ehk 17,7 protsenti on registris kasvanud alkoholi hulgimüüjate arv, registreeritud toitlustusasutuste arv on kasvanud 12,3 protsenti ja jaemüügiettevõtete arv 3,7 protsenti.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411