Teisipäev, detsember 15, 2015
 

Suvehiidlane Volli Käro 75

Alan Prosa
Pühapäeval tähistas oma 75. juubelit teenekas Rakvere Teatri näitleja, Eesti näitlejate liidu auliige ja Rakvere linna teenetemärgi kavaler Volli Käro, kes oma suved veedab Hiiumaal Kärdlas.
Volli Käro abikaasa Viive (neiuna Aamissepp) on hiidlane, seepärast veedab armastatud näitleja oma suved Hiiu saarel ja teda võib kohata Kärdlas jalgrattal ringi sõitmas või osa saamas saare suvesündmustest.
Vitaalne näitleja teeb jätkuvalt kaasa koduteatri premeeritud lavastuses “3 õde” ja ootel on roll järgmise aasta suvelavastuses Andrus Kiviräha romaani “Maailma otsas” põhjal.
Rakvere teatris töötab Volli Käro alates 1964. aastast ning tema loomingulises biograafias on 146 osatäitmist. Juubilarile endale on südamelähedased tööd lavastustes “Meelelahutaja” (1974), “Ciao” (1977) ja “Hind” (1998). 2009. aastal oli näitleja nomineeritud Eesti Teatriliidu aastaauhinnale Lese rolli eest samanimelises lavastuses.
Tähtpäev sai märgitud 10. detsembril Sławomir Mrožeki lavastusega “Leping”, millele järgnes soe ja südamlik vastuvõtt sugulastele, kolleegidele ja sõpradele.
Sünnipäevalaps tänas publikut ja kõiki inimesi, kellega koos on aastakümneid teatrit tehtud: “Teater on andnud mulle võimaluse kohtuda paljude andekate, tarkade ja huvitavate inimestega. Olen kõigile tänulik, ka neile, kellele ma pole meeldinud. See ongi olnud minu kool“, märkis ta. Pensionipõlve pidav näitleja avaldas lootust, et tööd teatris jaguks veel kauaks.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411