Kolmapäev, detsember 23, 2015
 

Rahvusvahelised makid

Linda Roosa
Linda Roosa
Kõplane Andrus Roosa (pildil) võttis kätte ja tegi valmis oma elu esimesed verivorstid, hiiu keeli makid. Varem olid verivorstid Roosaku talu perenaise, Andruse ema Linda pärusmaa. Juhendajaks oli ta kõrval seegi kord. Retsept oli ka seekord pärit ema retseptiraamatust, aga toiduained, millest vorst kokku pandud sai, täiesti rahvusvahelised: sealiha kohalikku päritolu, odrakruup samuti, aga soolikad Saksamaalt ja veri… Belgiast. Andrus rääkis, et nende pere pidas siga viimati 80ndatel. Verivorsti sai tehtud ka hiljem, sest ikka leidus mõni külapere, kus jõuluks siga veristati. Nüüd on seapidamine, nagu ka lehmapidamine, Kõpu külas ammu ajalooks saanud. Nii tellis Andrus verepulbri ja soolikad internetist. Sama rahvusvahelised on ka maitseained: küüslauk ja sibul oma aiamaalt, majoraan, oregano ja pipar pagan teab kust kaugelt.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411