Neljapäev, detsember 31, 2015
 

Ohvriabiteenus säilib

Aasta lõpul tuli avalikuks, et sotsiaalkindlustusamet koondab 1. jaanuarist Hiiumaa ainsa ohvriabitöötaja.
Ohvriabi üksuse juht Olle Selliov ütles, et teenuse osutamist jätkab saarel Läänemaa spetsialist. “Hiiumaa ühendamine Läänemaaga oli loogiline samm, mis andis meile võimaluse luua piirkond, mis on mitmete näitajate poolest sarnane teiste ohvriabiteenuse piirkondadega,” selgitas Selliov.
Ta tõi võrdluse, et kui Järva-, Võru-, Valga- ja Põlvamaal on elanikke 30 000 ringis, siis Hiiumaal vaid 8500. Samuti on saarel võrreldes teiste maakondadega tunduvalt väiksem isikuvastaste kuritegude arv, mujal aastas keskmiselt 150, Hiiumaal kokku on neid olnud 21. Lisades neile näitajatele ohvriabisse pöördumiste madala arvu Hiiumaal, oli selline muudatus Selliovi sõnul möödapääsmatu. “Soovime tagada optimaalset töömahtu ohvriabi spetsialistile, et tema professionaalsed oskused säiliksid,” märkis ta.
Ohvriabitöötaja poole pöördumises muudatusi ei ole, jätkuvalt saab võtta kontakti telefonil 463 6116 või anda endast märku meilil hiiu.oa@sotsiaalkindlustusamet.ee Teenus on tasuta, konfidentsiaalne ja soovi korral anonüümne.
Ameti kommunikatsiooninõunik Regina Salmu lisas, et Läänemaa spetsialist tuleb nõustama saarele kohapeale ning tema tööruumid hakkavad asuma Kärdlas politsei- ja piirivalveameti majas Sadama tn 26.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411