Teisipäev, detsember 15, 2015
 

Mikro- ja väikeettevõtjad said hõlpu

Riigikogu võttis neljapäeval 65 poolthäälega vastu seaduse, mis määratleb ära mikro- ja väikeettevõtjad ning võimaldab neil esitada senisest lühema majandusaasta aruande. Vastu võetud seaduse järgi on mikroettevõtja Eestis registreeritud äriühing, kelle varad on kokku kuni 175 000 eurot, kohustised ei ole suuremad kui omakapital, kes ei ole käibemaksukohustuslane ning kus on üks osanik, kes on ka juhatuse liige.
Väikeettevõtjal võib aruandeaasta bilansipäeval vaid üks näitajatest ületada järgmisi tingimusi: varad kokku 4 miljonit eurot, müügitulu 8 miljonit eurot ja keskmine töötajate arv aruandeaasta jooksul 50 inimest. Seaduse järgi koosneb mikroettevõtja raamatupidamise aastaaruanne lühikesest bilansist, kasumiaruandest ja kuni kolmest lisast. Väikeettevõtja võib esitada majandusaasta aruande, mis koosneb pikast ja detailsest bilansist, kasumiaruandest ning kuni üheksast lisast, millede täitmine on kohustuslik vaid juhul, kui ettevõtjal on selliseid kirjeid ja need on olulised.
Mikro- ja väikeettevõtjad ei pea enam esitama tegevusaruannet. Seaduse seletuskirja kohaselt õnnestub nii vähendada Eesti ettevõtjate halduskoormust ilma, et samal ajal kahjustuks ettevõtluskeskkonna usaldusväärsus ja läbipaistvus.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411