Teisipäev, detsember 29, 2015
 

Meelis Potari kaebus arutelul

Homme on põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumis läbivaatamisel Hiiu vallavolikogu asendusliikme Meelis Potari kaebus vabariigi valimiskomisjoni 16. detsembri otsuse nr 106 peale. Menetlus toimub kirjalikult ning otsuse teevad kolleegiumi liikmed Priit Pikamäe, Hannes Kiris ja Ivo Pilving.
Kaebuses vabariigi valimiskomisjonile leidis Potari, et volikogu liikme Tarmo Kriisi volituste lõppemisel oleksid pidanud olema taastatud tema volitused, kuna Jüri Ojasoo oli oma volitused peatanud 1. septembrini 2016. Vabariigi valimiskomisjon kaebust ei rahuldanud ja jättis jõusse Hiiu maakonna valimiskomisjoni otsuse, millega Ojasoo volituste taastamine oli õiguspärane.
Sellest, kas volikogus on Meelis Potari või Jüri Ojasoo, sõltub ühehäälne enamus Hiiu vallavolikogus, kus septembrist alates on pinged ja käimas võitlus võimu pärast. 17. detsembri istungil võttis võimu üle koalitsioon, kuhu kuuluvad IRLi nimekirjast Georg Linkov,
Tiit Harjak, Toivo Saue, Triin Salin, Tambet Inno ja Hüllo-Kristjan Simson, Jüri Ojasoo (RE), fraktsiooni SMS liikmed Ivo Eesmaa (SDE) ning Katrin Sarapuu ja Aivi Telvik, kes valiti volikogusse VL Üks Hiiumaa koosseisus.
Pärast 1. oktoobri istungit kui kümme volikogu liiget vallavanem Georg Linkovile umbusaldust avaldasid, olid võimul valimisliit Üks Hiiumaa liikmed Aili Küttim, Jaanus Berkmann, Margit Kagadze ja Imre Kivi, Inge Talts (VL Vabad Hiiumaa Kodanikud), Artur Valk ja Meelis Potari (mõlemad RE) ning Lembit Vainumäe (SDE). Pärast Tarmo Kriisi volikogusse tagasitulekut ja kohest lahkumist, pääses volikogusse Jüri Ojasoo.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411