Teisipäev, detsember 1, 2015
 

Loengutesari “Sauna asemel”

Kärdla kohvikutepäeva korraldajad algatavad järgmise aasta kümnenda kohvikutepäeva eel kohvikuõhtute sarja “Sauna asemel”. “Kümnes kohvikutepäev on meie jaoks tohutult suur juubel,” nentis üks MTÜ Kärdla Kohvikutepäev juhatuse liige Ly Kaups. “Meil on suur soov ja tahtmine, et kohvikupidajate ind ei raugeks, et järgmisel kohvikutepäeval oleks rohkem hiidlaste endi korraldatud kohvikuid, et need oleks omanäolised, sisukad ja eriliselt hiiumaised,” sõnastas ta eesmärgi, milleks koolituste sari algatati.
“Tahaksime, et kohvikutepäev oleks eelkõige hiidlaste endi asi, au ja uhkus ning küllakutsumise päev, kus me võõrustame teisi, mitte niivõrd kauplemise päev – meie eesmärk on pakkuda külalistele pigem emotsiooni, tunnet, mälestust,” lisas Kaups.
Neli kohvikuvormis koolitust “Sauna asemel” toimuvad Kärdla Keskväljakul asuvas Kaptenite Villas. Esimesel koolitusel, mis algab laupäeval, 5. detsembril kell 18, kõneleb ümbermaailmarändur, Lennuki kapten Mart Saarso, sellest, kui väike on maailm ja millisena me võiksime paista laia maailma poolt vaadates.
Põhjuseks, miks esimene esineja on kapten, on selles, et järgmine aasta on merekultuuri aasta. Korraldajate arvates võiks see olla ka järgmise kohvikutepäeva põhiidee ja kohvikulugude vundament. “Oma kohvikutes räägime me ju lugusid – saar, meri, laevad, meremehed – kõik see, mille üle me siin saarel võiksime uhked olla ja mis võiks inspireerida Hiiumaa inimesi järgmisel aastal kohvikuid avama,” pakkus Kaups.
“Kaptenite Villasse tuleb suur kapten ning ootame kuulama, kaasa mõtlema, rääkima ja nautima mõnusat advendiõhtut,” kutsus Kaups. Tema sõnul on nende koosistumiste mõte vaadata asjadele kellegi teise pilguga. Lisaks mereteemale tulevad järgmistel koolitustel jutuks aiateemad, taaskasutus ja muudki selleks, et tuleks huvitavaid ideid.
MTÜ Kärdla Kohvikutepäev koolitustesarja toetab kohaliku omaalgatuse programm.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411