Neljapäev, detsember 17, 2015
 

EDENi auhinna võtsid Brüsselis vastu Ly Kaups ja Heleri Uus

EDEN
Hiiumaa turismiliidu juhatuse liige ja kohaliku toidu arendaja Ly Kaups ning Hiiumaa turismiinfopunkti juhataja Heleri Uus käisid sel nädalal Brüsselis vastu võtmas EDENi parima turismisihtkoha auhinda.
“See auhind on meie kümne aasta töö vili,” ütles Ly Kaups. Suur panus selle tunnustuse saamisel on tema sõnul Kärdla kohvikutepäeval, paljudel Hiiumaa toitlustajatel ja toidutootjatel, tänu kellele saab Hiiumaa söögikohtades ning kauplustes nautida hiiumaiseid maitseid. Aga näiteks ka Hiidlaste Koostöökogu õnnestunud ja suure tunnustuse pälvinud projektil Sirguvad Söögisellid.
Brüsseli Euroopa Komisjoni Karli majas tähistati Euroopa turismi päeva ja peeti organisatsiooni EDEN aastakonverents, kus arutleti, kuidas edendada kogu Euroopat kvaliteetse ja konkurentsivõimelise turismi sihtkohana.
Samas esitlesid 23 konkursil osalenud riiki selle aasta parimaid toidusihtkohti. Hiidlased pakkusid kuivatatud lesta ja säinast, kadakamarju ja metsamaitselisi siirupeid pihlakast, pohlast ja angervaksast ning jagasid Hiiu saart tutvustavaid materjale.
EDEN on 2006. aastal asutatud organisatsioon, mille nimetus on lühend sõnaühendist “Euroopa turismi tippsihtkohad” (“European Destinations of Excellence”). EDEN edendab ökoturismi ja säästva turismi arendamise mudeleid kogu Euroopa Liidus. Igal aastal valitakse EDEN konkursile Euroopa riikide parimad turismi sihtkohad. Selle aasta teema oli toiduturism ja Eesti avastamata aarete konkursil võitis Hiiumaa kui parim toiduturismi sihtkoht. Kokku osales eestisisesel konkursil üheksa toiduturismi sihtkohta.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411