Teisipäev, detsember 1, 2015
 

Ansambel, mis kõlab kui koor

Amabile
Vokaalansambli Amabile juhendaja Meeli Lass toob advendiajal oma ansambli esinema Pühalepa kirikusse, koorina mõjuva ansambli saateks kõlab uus orel.
Dirigent ja ooperisolist Meeli Lass toob Pühalepa kirikusse jõulukontserdi “Laudate Dominum”. “Kuna olen ju hiiu juurtega ning peame Allika hostelit Suuremõisas, tahtsin teha Hiiumaale kingituse kontserdi näol,” ütles Lass. “Seda enam, et nüüd on siin ka orel olemas.”
Vokaalansamblit Amabile juhatab Meeli Lass juba 11 aastat. Ametlikult on tegu Jõelähtme valla Loo kultuurikeskuse ansambliga, milles kaheksa lauljat. “Meid on vähe, aga hääleseadega olen saanud nad kõlama nii nagu koori,” rääkis Lass.
Ta lisas, et lauljad pole professionaalsed muusikud, vaid inimesed erinevatelt elualadelt, kes armastavad väga laulda.
Ansambel esitab nii vanemat muusikat, mis pärit Orlando di Lasso kui Antonio Lotti sulest, aga ka klassikat, lisaks Eesti autorite Ülo Vinteri, Veljo Tormise, Juhan Aaviku, Cyrillus Kreegi jõululaule. “Kava on ehk tõsisem kui varasematel aastatel, sest kirikus esitades on see väga kaunis,” selgitas dirigent.
Kontsert kestab umbes tund aega. “Loodame, et väljas veel väga külmaks ei lähe ja Kristiina Harjak, kes oli nõus meid saatma, saab pillile hääle sisse,” lisas Lass.
Neil päevil lõpetas orelimeister Olev Kentsi Pühalepa kiriku uue oreli paigaldamise ja häälestamise. “Lähimal ajal tuleb elektrik, et paika panna oreli valgustus, aga seni saab mängida ka ilma,” selgitas Pühalepa kirikukoori Anna dirigent Helle Nittim.  “Lubati, et jõuludeks on orel korras, aga sai varem,” rõõmustas ta.
Nii kõlab esimene kontsert koos oreliga juba 11. detsembril. Sissepääsuks on vaba annetus.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411