Teisipäev, november 17, 2015
 

Mudeliklubi esimene auhinnakoht mainekalt konkursilt

Hiiumaa mudeliklubi
Kolmapäeval käis Hiiumaa mudeliklubi esindaja Andres Laanejõe Tallinnas Vikipeedia fotovõistluse lõpetamisel vastu võtmas teise koha auhinda.
Tänavusel konkursil “Kultuurimälestised Vikipeediasse” jõudis esikümnesse kolm Hiiumaa mudeliklubi pilti ja üks neist, Ruhnu kirikud, sai teise koha. See oli mudeliklubi esimene kohaauhind sellelt osalejaterohkelt võistluselt. Auhinnaks ajakirja Imeline Ajalugu aastatellimus, Rahva Raamatu ja Photoprinti kinkekaardid.
Eelnimetatud kümme pilti, sh meie mudeliklubi omad, lisaks “Ruhnu kirikutele” veel “Angla tuulikud” ja “Lennusadam”, lähevad edasi rahvusvahelisele konkursile “Wiki Loves Monuments”, mis veel kestab.
Mullu sai eriauhinna mudeliklubi foto Kuressaare linnusest. 2013. aastal jõudis kümne parima sekka neli fotot, eriauhinna sai foto “Reigi kirik”. “Trügime esikohale järjest lähemale,” naeris Laanejõe. “Praegu on meil pildipangas fotosid, mis meid ennastki ahhetama panevad – ehk tuleb järgmisel aastal võit ka ära.”
Laanejõe rääkis, et sel aastal tegid klubilased fotosid põhimõttel, et lisaks objektile võeti üles ka ümbritsev maastik. Nii jäid lisaks Lennusadamale pildile veel kaks ajaloomonumenti, Patarei vangla ja Suur Tõll ning Angla tuulikuid ümbritsevad põllud. “Maas niimoodi mängida ei saa, aga õhus on see võimalik.”
Laanejõe rõhutas, et kõik need saavutused on mudeliklubi liikmete ühise töö vili: “Tiit Tõnurist tegi klõpsu, keegi meist piloteeris, Lauri Valdmann hoiab tehnikat korras – tegelikult on see meeskonnatöö.”
Mudeliklubi parimaid pilte saab vaadata Vikipeedias, aga ka klubi kodulehel
www.mudeliklubi.ee
Aerofotograafiaga on klubi liikmed aktiivselt tegelenud 2013. aastast. Tegemist on küllalt kalli, aga põneva hobiga, millega klubis tegeleda saab.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411