Teisipäev, november 17, 2015
 

Liia Lüdig-Algvere näitus Kassaris

repro
Kunstnik Liia Lüdig-Algvere avab laupäeval Kassari puhkekeskuses kolmanda isikunäituse. Seekord saavad näitusekülastajad näha nii viljaka kunstniku akvarelle kui õlimaale.
“Maalisin-kopeerisin Hiiumaa muuseumile vanaemade küütkuubede mustreid. See andis mulle huvitava ja põhjaliku ettekujutuse meie esiemade poolt eelistatud värvitoonide tohutust rikkusest,” selgitas autor näitusele väljapandut. “Vaimustusin, nähes samu värvikooskõlasid looduses – tekkis selline hiiutriibuline maailm – metsast, aasalt, mereäärest, kõikjalt korjasin küüdutriipe…”
Näitusel on kolm etnograafiliste akvarellide seeriat: “Küidulkõndija”, “Leivakõrvane” ja “Tuuletoodud”, mis saanud inspiratsiooni Hiiumaa neljast kihelkonnast.
Liia Lüdig-Algvere näituse avamine on Kassari puhkekeskuses laupäeval,
21. novembril kell 15.
Liia Lüdig-Algvere on sündinud 1950. Kärdlas, lõpetanud Eesti riikliku kunstiinstituudi 1982. tahvelmaali erialal. Eesti maalikunstnike liidu liige. Töötanud maaliõpetajana, võtnud osa kunstikonkursside žüriide tööst, koostanud õppematerjale, sh etnograafiaalaseid töid Hiiumaa muuseumile.
Osa võtnud 25 Hiiumaa kunstnike ühisnäitusest, osalenud vabariiklikel ülevaatenäitustel. Tema tööd on olnud näitustel Kärdlas, Kuressaares, Sakus, Sillamäel, Tallinnas, Tartus, Valgas ja Põlvas. Lüdig-Algvere isikunäitused on toimunud USAs Martinsvilles ja Cincinattis, Koreas Jeju saarel, Soomes Tamperes ja Helsingis, Sillamäel, Tartus, Tallinnas, Muhu saarel ja Hiiumaal.
Kunstniku töödega saab tutvuda ka tema veebilehel http://www.hiiumaa.ee/liia/endast.html aga ka Hiiumaa kunstnike loovühenduse Hiku veebilehel https://loovhiiumaa.wordpress.com/

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411