Reede, november 6, 2015
 

Lambingu “lunastus” neljas saalis

Kadi Kiiver | Hiiu Leht
Hiiumaa kunstnik-kujundaja Ott Lambing (pildil) avas oma tööde näituse “Lunastus” Kärdlas neljas näitusepaigas üheaegselt: Kärdla kultuurikeskuse näituseruumis ja sammassaalis, Hiiu maavalitsuse teise korruse saalis ja Hiiumaa haigla fuajees.
Kunstnik toob vaatajate ette valiku oma töödest aastatel 2000–2015: näha saab 44 joonistust ja maali autori enda kogust, erakogudes on üle 400 tema töö.
Kultuurikeskuse näituseruumis saab näha näiteks tänavu lõpetatud akrüülmaale “Artist”, “Lõigatud õied” ja “Põletava kadaka huuled” ning sammassaalis “Õnne, Tõnu, palu” ja kuupäevadega pealkirjastatud “1955/06.23” ja “1975/08.01”.
Haigla fuajees on ülal paberile tehtud tööd. Terviks­ari “Kadakapisarad” koosneb 16 tööst, millest uusimad on “Läbivus”, “Päikesepüüdja” ja “Lillepintsel”.
Maavalitsuse saalis peaks vaatajat tabama äratundmine: siit leiab Lambingu töid, mida tema loomingu austaja tõenäoliselt juba kohanud on, nagu “Südameleke”, “Südamekiriku lähistel” ja “Südameleke südamekiriku lähistel”. Kõik kolm on maalitud 2005. aas-
tal ja pühendatud Ruuben Postile. Kokku on seal väljas kümme tööd, neist värskeim Vaapo Vaherile pühandatud “Maiselt taevalik” 2012. aastast.
Ott Lambing on pärit Kohtla-Järvelt, Hiiumaal elab ja töötab 1975. aastast. 1994. aastast alaes on ta Kärdla kultuurikeskuse näituste kuraator ja maali­ateljee juhendaja. Kujundanud eri paigus ligi 300 näitust ja korraldanud
31 oma tööde näitust nii kodusaarel, mujal Eestis kui ka välismaal. Näituse “Lunastus” koostas ja kujundas autor Eesti kultuurkapitali toel.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411