Reede, november 13, 2015
 

Kärdla rahvasprint tunnistati riigi parimaks

Kaido Saul
Laupäeval toimus Viljandis Eesti autospordi liidu rahvaspordi hooaja pidulik lõpetamine. Ühtlasi premeeriti parimaid ja tunnustatute sekka jõudsid ka hiidlased.
Eesti autospordi liidu hooaja parimaks rahvasprindiks tunnistati Kärdla rahvasprint 2015, mille korraldamist vedas eest ALMA Racing Team auto­spordiklubi.
Seitsmeaastase ajalooga ALMA Racing Teami nimi pärineb Argo Nursi siniselt Moskvitšilt, millel olid valged triibud ja mis seega meenutas oma disainilt piimapakki. Hiljem seletasid fännid nime lahti ka kui Anna Lagunevale Mossele Armu.
Kärdla rahvasprindi peakorraldaja Kristjan Ojasoo pälvis kiidusõnu ülimalt atraktiivse võistluse organiseerimise eest. “Samuti mainiti hämmastunult, et kusagil mujal ei ole nii palju publikut silma torganud kui Hiiumaal,” lisas Nurs.
Ojasoo ütles eile Hiiu Lehele, et tunnustus mõjus: “Kui ma olin veel enne seda kindel, et minu juhtimisel Kärdlas enam mingit rallit ei toimu, siis nüüd ajan juba järgmise aasta ralli asju.”
Mais toimunud Kärdla linnasprint polnud korraldajate jaoks üldse lihtne, toimus mitu avariid, milles inimesed õnneks kannatada ei saanud, küll aga üks garaažiuks ja üks valgustuspost. Tagajärgede likvideerimine oli korraldajaile paras peavalu ja täiendav kulu, kuid tänu toetajatele sai kõik korda tehtud.
Põhjuseks, miks kohalikud nii suure huviga rallit vaatama tulid, pakkus Ojasoo, et hiidlastele on autosport tähtis juba  vanast ajast. Ojasoo meenutas, kuidas väiksena koos isa ja vennaga sai Kärdlas ja Kärdla lähistel veoautode rallisõitusid vaatamas käidud. “Huvi autospordi vastu jäi külge juba lapsena,” kinnitas Ojasoo, kes ise on korduvalt ralliautos istunud kaardilugejana, enamasti ohutusautos. Nii ühe, kahe kui kolme nulliga autos.
Alma Racing Team on sarnase tunnustuse pälvinud ka 2013. aastal, kui korraldati Eesti parim rahvaralli Hiiu Talv 2013.
Viljandis toodi välja ka parimad rahvaralli ja -sprindi sõitjad. Hiidlane Raul Märjama saavutas Igaühe Terviseklubi rallikarika arvestuses teise koha J18 klassis. Võistlusautoks oli tal BMW E36 318 ning kaardilugejaks Joonas Kaup.
Vennad Martin ja Rain Juhe, kes pikaajalise rallisõidu kogemusega, said samuti ära mainitud. Eaka, ent hästi hoitud ja truu Moskvitšiga teenisid nad Moskvich Liiga rallikarika, aga ka suure ehk üldarvestuse esikoha karika. Sprindis olid nad teised, Eesti autospordi liidu karikavõistlustel kolmandad, ent rahvasprindi arvestuses parimad.

Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411