Reede, november 20, 2015
 

Käina koolinoored osalevad Robotexil

Robotex
Põhja-Euroopa suurim robotitevaheline võistlus Robotex toimub juba 15. korda. Hiiu maakonnast on sel aastal võistlusele registreerinud Käina kool nelja robotiga.
Roboteid meisterdasid Käina kooli õpilased Mait Konts, Markus Martin, Georg Rüütel ja Kevin Markus Rohtvee. Robotite nimed ja võistlusklassid on: Markus (LEGO joonejärgimine), Georg (Linnaläbimine), Kevin ja Mait (LEGO sumo).
Kooli robootikaringi juhendaja Peep Randviir ütles, et Robotexil vaatamas on käidud küll, kuid nüüd minnakse võistlema: “Poisid on julgust kogunud ja läheme proovime. Häid kohti esimesel korral loota ei maksa, aga poisid saavad kogemuse.”
Randviir rõhutas, et robotid teevad ja programmeerivad poisid ise, tema on vaid nõuandja. “Programmeerimine on see põhiasi, mida poisid teevad. Ka ehitus on tähtis, sest sellest sõltub kui täpselt robot suudab sooritust teha, aga programmeerimine on sama tähtis,” selgitas Randviir.
Käina kooli robootikaring on tegutsenud neli-viis aastat ja selles osaleb kümmekond poissi. Olemas on ka kümme komplekti, millest roboteid koostada.
Teisipäevaks oli Robotexile registreerunud kokku 1278 võistlejat 15 riigist ühtekokku 575 robotiga, mis on juba enne registreerimise lõppu kõigi aegade rekord. Pealtvaatajaid oodatakse kolmel päeval ligi 15 000.
Robotiehitajate registreerimine hakkab küll lõppema, kuid veel on avatud loovkonkursid nagu näiteks joonistus-, foto- ja videokonkurss, meisterdamise ja luuletuse konkurss jm.
Robotex toimub 4.–6. detsembrini Tallinna tehnikaülikooli spordihoones. Kohapeal on võimalik uudistada 17 erinevat robotivõistlust, külastada põnevat tehnoloogianäitust ja panna ennast proovile erinevates töötubades. Kogu sündmus on osalejatele tasuta.
“Peame vajalikuks jõuda laiade sihtgruppideni, et pakkuda kvaliteetseimat tehnoloogiaalast kogupereüritust Eestis ja äratada noortes huvi tehnikaerialade ja teaduse vastu,” selgitas Robotex 2015 korraldustiimi liige Kadri Kaaret.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411