Teisipäev, oktoober 20, 2015
 

Võrdõigusvolinik julgustab nõu küsima

Uus võrdõigusvolinik Liisa Pakosta julgustab kõiki hiidlasi pöörduma oma muredega ebavõrdse kohtlemise pärast, eriti hea võimalus selleks avaneb Hiiu valla sotsiaalkeskuses juba sel neljapäeval kell 10–12.30.
“Kohal on üks Eesti tippusid tööõiguse alal, nii et kui kedagi on tööl ebaõiglaselt koheldud, siis meie Siiri Grünbaum saab asja üle vaadata. Inimeste andmed kuskile ei leki, nii et tasub tulla ka neil, kes seni hirmust töökohta kaotada pole julgenud kellelegi oma ebaõiglasest kohtlemisest iitsatada,” kinnitas Pakosta.
“Ka tööandjad võivad ise tulla nõu küsima. Paljud ettevõtted ja asutused on aru saanud inimeste väärtusest kui kõige kallimast varast, mis neil ettevõttes on, ning tahavad paremaks muutuda. Eriti oodatud on võrdse kohtlemise teemalised pöördumised, aga ka muudes töösuhetega seotud küsimustes saab abi,” rõhutas Pakosta.
Võrdse kohtlemise all mõistetakse seda, et kui ühte inimest koheldakse halvemini kui teist, ehkki see inimene oma tööpanuselt ja oskustest on samasugune ja need kaks inimest on samasugustes olukordades. Näiteks väikse lapsega vanemat ei edutata tööandja (tegelikult ju põhjendamata) hirmu tõttu, et vanem pühenduvat rohkem lastele kui tööle, kuigi tal on isegi kõrgem kvalifikatsioon ja paremad tööalased näitajad.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411