Reede, oktoober 23, 2015
 

Uued omanikud plaanivad Dagöplasti laiendamist

ASi Dagöplast ostnud BioBag International toob Hiiumaale osa oma tootmisest ja kogu müügitöö.
Norra päritolu BioBag International (BBI) ostis 9. oktoobril seniselt omanikult, OÜlt Leif Andersson aktsiaseltsi Dagöplast.
AS Dagöplast on üks Hiiumaa suurtest plastiettevõtetest, mis pakub tööd sajale inimesele. Krediidiinfo andmetel on ettevõtte uus omanik Jörn Hermann Johansen. Tehingu summat osapooled ei avalda, tulevikuplaane aga küll.
Senine omanik Leif Sören Andersson ütles, et üle maailma tootmisüksusi omav Bio­Bag Grupp on ettevõtte klient 2006. aastast alates ja Dagöplast on oma tooteid BBI tellimusel tarninud paljudesse paikadesse üle kogu maailma.
“Seega oli ettevõtte müük BioBag Grupile loomulik ja mõistlik järg pikaajalisele koostööle,” hindas Andersson. Ta lisas, et on tehtud otsusega rahul ja usub, et see annab Dagöplastile järgnevateks aastateks pikaajalise ja võimeka uue omaniku.
Müügiotsust põhjendades viitas ta ka oma sünniaastale 1946, kuid lisas, et jääb edaspidigi ettevõttega seotuks ning hakkab tegelema Dagöplasti Lehtma tsehhi töös hoidmisega senisest madalamal juhtimisastmel.
Tootmine Norrast Hiiumaale
Andersson avas BBI plaane koondada tootmine Hiiumaale ning tuua siia üle ka oma Norras asuv tootmisüksus. “Leppisime BBIga kokku, et nag sulgevad oma biolagunevate kottide tehase Norras Rognanis ja toovad tootmise üle Dagöplasti – see tähendab 1500 tonni täiendavat toodangut aastas,” rääkis Andersson. Ta vihjas, et ettevõte võib Hiiumaale koondada veel muudegi toodete valmistamise.
“ASi Dagöplast omandamine tähistab muudatust BioBag Grupi tootmisstrateegias, kuna kavatseme senised tootmisüksused tuua Norrast Hiiumaale,” kinnitas ettevõtte peadirektor Kjell-Ivar Bache.
Bache lisas, et Dagöplasti praegune tootmine jätkub samas mahus ning seega tähendab ettevõtte Hiiumaale laienemine BioBag Grupi jaoks nii oluliselt suuremat tootevalikut kui kogu ettevõtte  kasvu.
Lisaks on ettevõttel kavas tuua Hiiumaale ka kogu müügitöö. “Meil on kavas kasvatada Dagöplast ja seeläbi ka BioBag Grupp oluliselt suuremaks ning lisaks olemasolevale Hiiumaa müügiüksusele, muudame ettevõtte senist turukorraldust nii, et müüme kogu toodangu välja Hiiumaalt,” selgitas Bache.

 

Sildid:

Kommentaarid: 1

(kommenteerimine on suletud)

 
 • nimi

  Hiiu Leht võiks ka uurida, kas see lärm, mis Dagöplasti tehasest nii päeval kui ka öösel tuleb, vastab normidele. Öösel on eriti hästi kuulda, ka läbi kinnise akna kostab tuppa pidev mühin.
  Minu arust ei ole normaalne, et keset asulat asub sellist müra tekitav tehas.

   
   
   
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411