Teisipäev, oktoober 27, 2015
 

Surfiklubi võitis lainesõidu MV

Ernest Brendel
Ristnas peeti Hiiusurf lahtiseid Eesti meistrivõistlusi B-liiga lainesõidus – kolmikvõidu said Hiiumaa surfiklubi harrastussportlased.
MTÜ Hiiusurf juhatuse liige Toomas Pertel ütles, et ilmataat andis neljapäevaks, 22. oktoobriks  suurepärased tingimused võistluste läbiviimiseks: lainekõrgus oli kuni 2 meetrit ning tuult hommikupoole 10–13m/s, pealelõunal 13–16m/s.
Pingeliste sõitude tulemusena tuli võitjaks Mart Onemar. Teise koha saavutas Toomas Pertel ning kolmanda koha võitis teises ringis tubli tõusu teinud Vahur Post. Kogu esikolmik kuulub 2006. aastal tegevust alustanud Hiiumaa surfiklubisse.
Võitja Mart Onemar alustas purjelauasõitu 2002. aastal ja hakkas lainesõiduga tegelema mõned aastad hiljem. “Mulle meeldib purjelauaga sõita, kuna see on spordiala, kus saab pidevalt midagi uut ja huvitavat juurde õppida,” selgitas ta.
Onemari sõnul on Hiiumaal ka suurepärased tingimused selle ala harrastamiseks: “Näiteks Ristna on Eesti parim koht lainesõidu harrastamiseks.”
“Ohutuks sõiduks peab sõitja hindama reaalselt oma oskusi, kandma päästevahendeid ja mitte minema merele maatuulega,” märkis kogenud surfaja.
Kuigi väga efektne, ei ole surfivarustus tema hinnangul eriti kulukas, sest alati on võimalik osta kasutatud varustust, mis on üsnagi soodne. Näiteks tegutseb Hiiumaal ka oma surfipood www.hiiusurfshop.ee, kust saab nii uut kui kasutatud varustust mõistlike hindadega.
Kokku osales MVl seitse võistlejat Eestist ja üks Leedust. Peeti nii esimene kui teine väljalangemisring ning kokku sõideti 15 võistlussõitu. Võistlussõidu pikkus oli 8 minutit ning selle aja jooksul hindasid kohtunikud nii hüppeid kui lainesõitu. Arvesse läks üks parim hüpe ja kaks parimat lainet.
Pertel tänas võistluste korraldustiimi nimel kõiki võistlejaid, kohtunikke, pealtvaatajaid ja toetajaid, kelleks on HiiuSurfShop, Point-7, 99NoveNove ja Eesti purjelaualiit.
2006. aastal tegevust alustanud Hiiumaa surfiklubil on 27 liiget, kes sõidavad nii laua kui lohega. MTÜ Hiiusurf põhikiri kinnitati 2007. ja ühing registreeriti äriregistris 2008. aastal.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411