Reede, oktoober 30, 2015
 

Puutoolil filmi nautimine lõpeb

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Veel vaid novembri esimesel nädalal saab Kärdla kinos vaadata uusi Eesti filme, istudes vanadel puutoolidel.
Novembrikuu esimene nädal on justkui hüvastijätu aeg pea pool sajandit Kärdla kultuurikeskuse kinosaalis olnud klapptoolidega. Kuu teisest nädalast algab kinosaalis remont, mille käigus vahetatakse välja ka istmed.
Tööd kestavad ligi kolm nädalat. “Selle aja jooksul saab kinosaal värskendust: lisaks toolidele saavad ka aknad uued katted, värvitakse seinu, vahetatakse vaipkate ja pisut muudetakse lava,” rääkis MTÜ Hiiumaa Kino eestvedaja Arno Kuuse.
Istekohti on edaspidi saalis vähem. “Uued pehmed, sinise riidega ja käetugedega istmed on laiemad kui endised,” ütles Kuuse. Kummaski sektoris on kümme rida, nagu seni, aga reas on senise seitsme asemel kuus kohta. Kui varem oli saalis 140 kohta, siis edaspidi mahutab saal 120 vaatajat.
Kinosaali vanad toolid jäävad kultuurikeskusele ja leiavad kasutust vastavalt vajadusele. “Ega nad enam kindel istumisalus pole, sest nii mõnedki toolid on oma aja ära elanud,” ütles Kuuse. Ta lisas, et mõned vineertoolid jäävad siiski ka kinosaali, et tõsta neid vastavalt vajadusele ridade ette või taha. Uued toolid on tellitud Leedust.
Puutoolipiletil soodushind
Siiski on põhjust viimasel nädalal enne remonti kinno minna. Kuuse teatel on remondieelsel nädalal nii noortele kui vanadele filmihuvilistele kõigil seanssidel pileti hind vaid kolm eurot tavapärase nelja- ja viieeurose pääsme asemel.
Kuuse sõnul on esmaspäevast pühapäevani võimalik kinos vaadata iga päev mitu seanssi. “Loodan, et kõik soovijad leiavad endale sobiva aja, et vana vineertool “pehmeks istuda”,” ütles ta. Mängukavas on uuemad Eesti filmid, nagu “1944”, “Vehkleja” ja “Supilinna salaselts”. Arno Kuuse pakkus, et need filmid võivad olla paljudel seni vaatamata või soovivad uuesti vaadata.
Kinosaal taasavatakse 19. Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) Kärdla alafestivaliks. Remont läheb maksma umbes 30 000 eurot, millele lisandub käibemaks. EAS regionaalsete investeeringute toetus on sellest ligi 25 000 eurot ja töid teostab AS LeVa.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411