Teisipäev, oktoober 20, 2015
 

Paisuv kogukondlikkus

Riik on pannud palju vabatahtlike õlule. Sageli on tegemist valdkondadega, mis vajavad ilmselgelt reguleerimist, kuid mida riigil endal ei ole võimalik püsikuluna üleval hoida. Samas seab tegevusele raamid riik läbi seadusandluse ja jagab toetusi.
Nii ongi mitmed tegevused, nagu näiteks jahindus, viimastel aastatel juba ka merepääste, paljuski organisatsioonidesse ühinenud vabatahtlike õlul.
Tänases lehes on kolm head näidet selle kohta – Hiiu saare jahimehed on tublilt täitnud metssigade küttimiskohustust ja pärast ligi aastatepikkust tööd suutsid meie merepäästjad kokku saada raha, et soetada alus, millega ka päriselt päästa saab. Mis sest, et teiste vana, meie jaoks uus ja võimas. Ka menukas Hiiumaa rattanädalavahetus sai toimuda vaid tänu tublidele vabatahtlikele ja headele sponsoritele, kes samuti vabast tahtest oma raha annetanud.
Asjal on ka positiivne külg – ühine eesmärk toob inimesed kokku ja kui oled teinud midagi kogukonna hüvanguks tunned oma rahvaga ka tugevamat sidet.
Ehk nagu mõistuloos räägitakse sipelgast, kes avastas, et teises metsaservas asuv sipelgapesa on märksa ilusam ja uhkem ning tahtis kodupesast välja kolida. Vana ja tark sipelgas lubas tal minna, nõudis ainult, et enne lahkumist tooks ta oma kodupessa kolm männiokast. Töö oli väikese sipelga jaoks raske, aga kui kolm okast seina laotud, kadus ka soov kodu maha jätta. Veelgi enam, tema arvates oli oma sipelgapesa nüüd palju suurem ja ilusam kui see teine.
Hiiu Leht tunnustab neid naisi ja mehi, kes vabatahtliku tööga panustavad oma aega ja energiat meie kõigi hüvanguks ning soovib mõistmist tööandjatele, et vabatahtlik ja palgatöö kenasti kõrvu toimida saaks.
6. detsembril tunnustatakse Eesti tublimaid vabatahtlikke Lääne-Virumaal Vihula mõisas.

20. oktoober 2015

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411