Reede, oktoober 9, 2015
 

Otsitakse keskkonnasõbralikku kotti

Killerkoti kampaania eestvedajad kutsuvad lasteasutusi ja koole üles osalema keskkonnasõbraliku koti valmistamise konkursil. Koolidelt oodatakse kandekotte valmiskujul, lasteaiad võivad esitada ka joonistusi.
“Ettevõtmise eesmärgiks on vähendada kilekottide tarbimist, tõsta inimeste teadlikust kilekoti kahjulikkusest keskkonnale ning innustada meid kõiki kasutama riidest kotte ja võrkkotte,” rääkis üks kampaania eestvedajatest, Anneli Ohvril. Ta selgitas, et kilekott laguneb looduses enam kui tuhat aastat, muutudes järjest väiksemateks helvesteks. Neid tükke söövad pahaaimamatult toidu pähe loomad ja linnud, põhjustades nende hukku. Sellest ka nimetus killerkott ehk tapjakott.
Alternatiivsete kottide ideid oodatakse 25. oktoobrini aadressile Pärnu mnt. 388B, Tallinn 11612. Ühest klassist või lasteaiarühmast saab konkursile esitada vaid ühe töö, mis on kas üks kandekott või ühest suurest ja mitmest väiksemast kotist koosnev komplekt. Kottide puhul hinnatakse kasutaja mugavust, lisafunktsioone, loodussõbralikkust ja taaskasutatava materjali kasutamist.
Lähem info konkursist lehel www.killerkott.org

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411