Teisipäev, oktoober 6, 2015
 

Orienteerujad tõusid rahvusvahelisel võistlusel tippu

Toivo Saue
Septembri lõpus peeti Otepääl harrastajate orienteerumisvõistlus Suunto Games, kus osalenud 20 Hiiumaa orienteerumisklubi sportlasest kuus teenisid medali.
Pärast rahvusvahelist orienteerumiskoondiste võistlust Euromeeting peeti Otepää lähistel Kirikukülas ka harrastajate orienteerumisvõistlus Suunto Games. Mängudel osalenud paarikümnest hiidlasest olid edukaimad noor­sportlased. Esikoha teenisid Eliise ja Herta Kesküla.
Esimene neist võitis neidude 12A klassi, edestades ajaga 41.50 järgmist koguni 14 minutiga. Herta oli parim N9 nöörirajal. Hõbemedali said kaela Kustu Künnapas M14 ja Maria Eller N10 klassis. Seejuures oli Künnapas tunniajase võistluse järel kolmandast kohast vaid üheksa sekundit nobedam. Kolmanda koha pälvisid Ott Rakkaselg M35 ning Marta Eller N16B vanuseklassis.
Treener Anu Saue rääkis, et tal on hea meel noorte üle, kes hoolega treenivad ja seeläbi ka tulemusteni jõuavad. Eriti rõõmustas teda Eliise Kesküla ülekaalukas võit. “Hea, et ta suutis peale esimese päeva suurt võitu ennast ka teisel päeval veel motiveerida,” ütles Saue. Samuti ootas ta Herta Kesküla edu, kes kahe päeva summas saavutaski esikoha.
Kärdla ühisgümnaasiumi (KÜG) kuuenda klassi õpilane Eliise Kesküla rääkis, et ta on orienteerumisvõistlustel osalenud tihti, aga tavaliselt vanemas vanuseklassis. “Seekord olin õiges klassis ja võistlus läks väga hästi,” ütles Kesküla. Ta rääkis, et midagi rasket tema teel polnud, pigem jooksurada. Punktid olid kergesti leitavad ja konkurendid tegid vigu.
Noorte karikasarjas kolm medalit
Suunto Games oli ka viimane osavõistlus läbi suvehooaja kestnud 12–18 vanuseklasside Printcenteri karikasarjast. Sarja kümne osavõistluse kokkuvõttes saavutas Eliise Kesküla N12 klassis esikoha, M12 klassis Kustu Künnapas teise ja Siiri Talts N14 klassis samuti teise koha.
Saue rääkis, et suve jooksul üllatas teda enim Kustu Künnapas, kes saavutas noorte karikasarja kokkuvõttes teise koha. KÜG kaheksanda klassi õpilane Künnapas rääkis, et treeninud on ta juba viis aastat ja tavaliselt kolm korda nädalas. “Orienteerumine annab hea tunde, parema tervise ja kehalise kasvatuse tunnis on hinded paranenud,” ütles ta. Noormees lisas, et see tegevus on õppimisele vahelduseks, hoopis teistsugune ja teda ei heiduta halb ilm ega maastikul liikumine.
Oma tulemuste üle Otepääl oli ta üllatunud, sest Läti võistlejad olid temast esimesel päeval tunduvalt paremad. “Teise päeva rada neile ei meeldinud, palju sood ja mägesid, joosta tuli üles-alla,” selgitas ta. Künnapas rääkis, et tema tempot selline maastik maha ei võtnud.
KÜG kuuenda klassi õpilane Siiri Talts, kes Suunto Gamesil oli viies, rääkis, et viimasel võistlusel olid küllaltki tehniliselt rasked rajad. “Kontrollpunkid olid keerulises kohas ja maastik halva nähtavusega,” ütles ta. Palju erinevaid pinnavorme, vaheldusid pidevalt soo, tihe mets, künkad ja lohud. “Raskeks tegi punktide leidmise see, et alati ei valinud kõige õigemat teed,” ütles Talts.
Rahvusvahelisel orienteerumisvõistlusel Suunto Games osales enam kui 650 sportlast noortest veteranideni ja seda peeti tänavu juba 27. korda.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411