Teisipäev, oktoober 13, 2015
 

Ministrilt 8 mastivimplit

Kadi Kiiver | Hiiu Leht
Riigihalduse ministrilt Arto Aasalt said tänukirja ja rahvusvärvides mastivimpli kaheksa Hiiumaa majapidamist, kaks kodu igast omavalitsusest.
Reedel tänas Hiiu maavanem Riho Rahuoja heakorrakonkursi “Eesti kaunis kodu 2015” Hiiumaa kauneimate kodude ja avalike objektide omanikke/haldajaid ning andis tosinast nominendist kaheksale üle riigihalduse ministri Arto Aasa kingitud rahvusvärvides mastivimplid.
Omavalitsuste ettepanekul said mastivimplid Piret ja Tiit Randmaa ning Aili ja Aivo Küttim Hiiu vallast, Kadri ja Urmas Alliksoo ning Maie ja Uno Piil Emmaste vallast, Eha ja Jaan Brikker ning õed Tiina ja Õnne Baumeister Käina vallast, Mare ja Tago Laevameister ning perekond Piil Pühalepa vallast.
Küttimid ja kaks peret Piile said konkursil “Eesti kaunis kodu 2015” presidendi autasu. Neile oli maavanemal üle anda tänukaart koos väikese panusega oma aia ja kodu kaunistamiseks. Ülejäänud üheksa objekti omanikud/haldajad said maavanemalt tänutäheks pühendusega albumi “Eesti kaunis kodu 2015”.
Riho Rahuoja rääkis, et päev, mil ta konkursile esitatud paiku külastas, oli tema tööaja üks kauneimaid. Ta tõi esile, et need kolm kodu, mis Hiiumaalt väljavalituteks osutusid, olid sellised, kus aastatepikkune töö tulemuseni jõudnud. Kandidaatide seas oli aga ka selliseid, kus tubli algus tehtud ja kuhu oleks väärt mõne aasta pärast uuesti kiigata.
“Oli tore näha ilusaid korda tehtud kodusid ja hästi motiveeritud inimesi. Meil on olnud ka keerulisemaid aegu, kui inimesed mingil põhjusel ei tahtnud oma kodusid näidata. Seda enam on kiiduväärt need, kes seda nüüd teinud on,” rääkis Rahuoja ja tänas omavalitsusi, kelle töötajad aitasid komisjonil need kodud leida.
Maavalitsuse pidulike sündmuste saalis oli maavanemalt tänuavaldust vastu võtmas kuue objekti esindajad. Maanteeameti Kärdla büroo tänu võttis vastu Hannes Vaidla, Randmaa pere tunnustuse võttis vastu Kadri Randmaa, isiklikult olid kohal Kadri ja Urmas Alliksoo, Eha ja Jaan Brikker, Maie ja Uno Piil ning Marju, Arno ja Urmas Piil.
Lisaks neile oli põhjust maavanemalt õnnitlus vastu võtta Tõnis Kasemägil. Tema Pühalepa vallas Soonlepa külas asuv keramaja sai auhinnatud mullu sügisel toimunud üleeestilisel konkursil “Energiasäästlik kaunis kodu 2014” elamute kategoorias. Nüüd jõudis tänu lõpuks ka omanikuni.
Sündmusel kasutas head võimalust oma valla kauneimate kodude omanikke tänada ka Emmaste vald. Vallavanem Tiit Paulus soovis kõigile julgetele, kes sel konkursil osalesid, palju jõudu ja avaldas lootust, et edaspidi on samad õued niisama kaunid kui praegu või veel kaunimad.
Hiiumaa konkursi komisjoni nimel kõneles Merle Kääri, kes osutas, et kaunite kodude loojad on eeskujuks eelkõige nooremale põlvkonnale. “Kaunis ja korras ümbruses üles kasvanud laps tunneb ka täiskasvanuna vajadust enda ümber ilu luua,” selgitas Kääri ja tõdes, et seega loovad praegused kaunid kodud tuleviku kaunist Hiiumaad.
Pidulikku sündmust ilmestas muusikapaladega klaveril ja lauluga Ragne Rüütelmaa. Hiljem jätkus koosviibimine maavalitsuse teise korruse saalis vaba vestlusega kohvilauas, mille saateks sai tutvuda slaidiesitlusega kõigist konkursil osalenud objektidest.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411