Teisipäev, oktoober 13, 2015
 

Miinimum sai täidetud

Kadi Kiiver | Hiiu Leht
Teine koht Eesti noorte võrkpalli karikavõistluste (EKV) teises finaalgrupis avas Hiiumaa noormeestele võimaluse pürgida esimesse finaali.
Oktoobri alul, 2. ja 3. kuupäeval toimus Hiiumaal Kärdlas võrkpalli EKV U20 noormeeste teise finaalgrupi turniir. Võistlemas olid meeskonnad Hiiu- ja Saaremaalt, Narvast, Räpinast ja Võrust. Hiiumaa võrkpalliklubi (VK) noormehed saavutasid turniiril teise koha. Treener Ülari Kaibald selgitas, et tulemus annab võimaluse mängida üleminekumängu jõudmaks esimesse finaalgruppi.
“Miinimumeesmärk sai täidetud, peab rahul olema, hindeks neli,” hindas Kaibald meie noormeeste sooritust. Turniiri esimesel päeval võitis Hiiumaa VK Saaremaa spordikooli (SK) 3:1 ja Orava/Räpina spordiklubi 3:0 ning teise päeva hommikul Narva SK Energia 3:1. Turniiri viimane kohtumine Võru SKga kaldus võrulaste kasuks, kes alistasid meie noormehed 3:1.
Põhjus, miks tänavune Eesti meistrivõistluste U20 hõbedameeskond Hiiumaa VK üldse EKV teise finaali kukkus, tulenes võistkonna ebaõnnestumisest kodus korraldatud tsooniturniiril. “Saime valusa kaotuse Põltsamaalt,” rääkis Kaibald. Pärnu VK/SK oli teada tugev, kellega mängiti kui võrdne võrdsega ja saadi 2:3 kaotus. Õhtusele mängule Põltsamaa SKga mindi ilmselt mõttega, et küll see võit ikka ära tuleb. “Nii need jamad juhtuvadki, niisama ei anna sulle võitu keegi!” nentis treener.
Unistus finaalist
Kärdlas korraldatud teise finaalgrupi turniiriga samal ajal peeti Tartus esimese finaalgrupi turniir. EKV võitis VK Täht Tallinn. Põltsamaa SK sai neljanda koha ja püsib samas finaalgrupis. Meie võistkond läheb peatselt ülemineku mängus vastamisi esimese finaalgrupi viiendaga, kelleks osutus Pärnu SK, ja see, kes võidab, jätkab tugevamate seas.
Hiiumaal võitnud Võru SK püüdleb esimesse finaal­gruppi mängus Selver Tallinn SK meeskonnaga. “Proovime sinna esimesse finaalgruppi jõuda, koos Hiiumaaga muidugi,” rääkis Võru treener Aksel Saal – legend Eesti võrkpallis, kelle käe alt tulnud palju endisi ja praegusi Eesti tippvõrkpallureid. “Me loodame, et kohtume finaalis Hiiumaaga!” lisas Saal.
Äsja Kärdlas peetud Hiiumaa VK ja Võru VK mäng võistkondade omavahelist tasakaalu päris hästi ei näidanud. Tegu oli sellise kohtumisega, kus hiidlastel oli koht kahe tugevama seas juba teada ning Ülari Kaibald andis noorematele poistele võimaluse mängida. “Ma arvan, et ega me vastu neile ei saa, kui on täiskoosseis,” rääkis Aksel Saal, lisades, et Kärdlas oli võrukate poolt esitus parem.
Hiiumaa VK võistkond mängis teises finaalgrupis koosseisus Markus Uuskari, Robin Valting, Magnus Kallas, Kertjan Novek, Gregor Kiin, Norman Ilumets, Silvester Ilumets, Georg Linkov ja Stefan Kaibald.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411