Reede, oktoober 2, 2015
 

Loosiõnn naeratas triibuvineeri leiutajale

Harda Roosna | Hiiu Leht
Hiiumaa ettevõtluspäeval osalejate vahel loositi välja kaks auhinda: nutikas Click&Grow lillepott ja tasuta äriplaani nõustamine konsultatsioonifirmalt BDA Consulting.
Fortuunaks olid saalisistujad, kes pidid valima registreerimislehe numbrite vahel ühest 84ni. Just niipalju oli osalejaid Hiiumaa arenduskeskuse Tuuru tänavusel ettevõtluspäeval.
Nutika taimepoti võitis
Loona Põtter ja ärinõustamise Helen Teigar, kes hüüdis iseenda numbri “28”. See oli hämmastav kokkusattumine, kuna numbrid lisati registreerimislehtedele hiljem ja keegi osalejaist ei saanud teada, mis number tema nime järele kirjutati.
Päeva moderaator Harald Lepisk, kes auhinna üle andis, uuris, kas Teigaril on juba mõni äriidee. Teigar vastas, et rajab parajasti vineeritootmisettevõtet, seega ärinõustamist on just väga vaja. Tema ettevõte OÜ Triibuvineer asutati tänavu märtsis.
Mullu Tartu kunstikooli lõpetanud Teigar tegi oma lõputööks Rakvere disaineri Priit Verlini välja töötatud reguleeritava kõrgusega kõnepuldi, millel triibuvineerist esipaneel. Sellel on kujutatud Eesti rahva muuseumi uut logo, mis inspireeritud Rakvere seelikutriibustikuga kangast. Nimelt oli see esimene ese, mis 8. augustil 1904 ehk 110 aastat tagasi muuseumi kogusse võeti. Teigari pakutud kõnepuldi lahendus lähtus seega nii Eesti rahva muuseumi uuest visuaalsest identiteedist kui ka uue materjalikontseptsiooni – triibuvineeri – võimalustest.
SA Tuuru juhataja Katrin Sarapuu ütles, et huvi seekordse Hiiumaa ettevõtluspäeva vastu oli meeldivalt suur. Kiiresti sai kirja 85 osalejat ja registreerimine tuli lõpetada, sest Tuuru maja saal enamat ei mahutanuks. Kui ettekanded algasid, oli saal täis ja osa kuulajaid seisis ka avatud uste taga, et sees toimuvat kuulda.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411