Teisipäev, september 22, 2015
 

Usaldus tuleb taastada

Hunditeemalisel ümarlaual hakkas hundiuurijate ja Hiiumaa jahimeeste lepitajaks Hiiumaa metsaülem ja jahimees Lembit Lühi, kelle sõnul tuleb vastastikune usaldus taastada, muidu ei muutu midagi.
Jahimeeste hinnangul elab Hiiumaal juba paarkümmend hunti, kui lisada neile kolme tänavuse kutsikaga pesakond, kes paistab elutsevat Kõpu poolsaarel, võib neid olla rohkemgi.
Maavanem Riho Rahuoja kokkukutsutud hunditeemalisel ümarlaual ütles keskonnaagentuuri eluslooduse osakonna juhtivspetsialist Peep Männil, et jahimehed eksivad ja hindavad huntide arvukust üle.
Jahimees Rein Urman kritiseeris hundiuurijat Marko Kübarseppa, kes mullu käis saarel seiret tegemas ja leidis, et siin elab vaid neli hunti. Ta ütles, et jahimehed, kes võinuks Kübarsepale näidata kohti, kus hundijälgi võiks näha, temaga telefonitsi kontakti ei saanud.
Urman näitas Kübarsepa koostatud kaar­ti, kuhu too oli tingvärvidega märkinud, et kahe Tihu järve vahelise “tee” sõitis ta läbi autoga. Tegelikult pole see ala autoga läbitav. “Nii palju siis usaldusest,” kommenteeris Urman.
Hiiumaa metsaülem Lembit Lühi ütles, et sisuliselt jälgivad huntide populatsiooni Eestis ja püüavad seda säilitada kaks meest: Marko Kübarsepp ja Peep Männil. “Enne kui jahimeeste ning Peebu ja Marko vahel usaldust ei teki, ei juhtu mitte midagi,” ütles Lühi. “Seni arvatakse, et jahimehed on emotsionaalsed, vassivad, aga tegelikult on Peep ja Marko kogenud ja targad mehed ning me peaksime asjad omavahel selgeks rääkima,” oli tema soovitus, mis kõlab mõistlikult.

22. september 2015

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411